Copperant sluit zich aan bij Dutch Green Building Council

Copperant, de groenste verf van Nederland, heeft zich aangesloten bij de Dutch Green Building Council (DGBC), de netwerkorganisatie voor duurzaam bouwen en vastgoed. Als participant werkt Copperant mee aan de meest urgente en omvangrijke klimaatopgave van Nederland: het verduurzamen van de gebouwde omgeving.

Specialisatie in BREAAM
Samen met meer dan 350 andere duurzame koplopers is Copperant onderdeel van de grootste maatschappelijke organisatie met als missie de gebouwde omgeving te verduurzamen. “Dat willen wij niet alleen doen met onze duurzame producten. Samen met mijn collega Arjan Rijnart (technical accountmanager) zal ik ook de opleiding tot BREAAM Expert, Nieuwbouw en Renovatie gaan volgen om ons te specialiseren in het beoordelen van projecten en grootschalige renovaties op duurzaamheidsprestatie”, aldus Danny Rijken (sales manager Copperant). “Dat het gebruik van Copperant Pura en Copperant Minérale verven (beiden GN22 Compliant) bijdraagt aan het ontvangen van een BREEAM certificaat voor opgeleverde nieuwbouwprojecten of grootschalige renovaties, zorgt ervoor dat het mes aan twee kanten snijdt. Tevens is DGBC een netwerk van doeners dat is iets wat mij persoonlijk zeer aanspreek, werken aan verandering en er niet veel over praten. Ons motto ‘#groenisdoen’ sluit dan ook naadloos aan”.

Duurzaam vakmanschap
Copperant is het kwaliteitsmerk van Baril Coatings voor vakschilders die kleur willen bekennen en bewust kiezen voor een duurzaam vakmanschap. Baril Coatings gaat voor oplossingen die passen bij de klant en die respect hebben voor de leefomgeving. Copperant presenteert met de Pura, Quattro, Ycoleum en Minérale een compleet biobased pakket voor binnen- en buiten dat breed toepasbaar is op vele soorten ondergronden. Al meer dan een eeuw geeft de verf kleur en glans aan monumenten, boerderijen en huizen. Het merk voor de vakschilder werd vroeger gemaakt door Verffabriek Het Y in Amsterdam. De recepten van de verf zijn goed bewaard gebleven en blijken in deze tijd zeer waardevol voor het doorontwikkelen van de duurzame verf. Sinds 2007 wordt de verf door Baril Coatings in Etten-Leur geproduceerd. De verf wordt volledig geproduceerd op zonne-energie.