Platform over beton en staal in de bouw
1.250 meter aan RVS-afwateringsgoten en meer
Sandstra is net als Aviko van oorsprong een Nederlands bedrijf, maar actief over heel Europa.

1.250 meter aan RVS-afwateringsgoten en meer

Het is volgens Willem Verstraete, zaakvoerder van Sandstra België, een referentieproject in deze sector met 1.250 meter aan RVS-afwateringsgoten en nog eens enkele honderden meters aan RVS-riolering. Als één van de marktleiders in Europa op het gebied RVS-afwatering wordt het project door de Belgische vestiging van Sandstra van zeer kortbij opgevolgd.

Meestal worden kortere lengtes goten op meerdere plaatsen toegepast, hier is gekozen voor een aaneengesloten hoofdtraject.

Sandstra is net als Aviko van oorsprong een Nederlands bedrijf, maar actief over heel Europa. “We zijn een gekende partij voor Aviko en hebben al vele werken uitgevoerd op de verschillende productiesites in Nederland en België”, zegt Verstraete. “Kennis en ervaring van het toepassen van de meest hygiënische oplossingen is cruciaal voor een project van deze omvang in Poperinge. We zijn daarnaast zeer bekend met de fritessector; een groot deel van onze klanten is daarin actief. Dat gaf mede de doorslag voor Aviko om voor de nieuwe productiefaciliteit met ons in zee te gaan. Een fenomenaal en prestigieus project voor ons, zowel qua hoeveelheden als qua engineering.”

Super-hygiënisch

Sandstra werd al in het voortraject bij het project betrokken. “Vanwege de sterke focus van Aviko op hygiëne, veiligheid en toegankelijkheid was al snel duidelijk dat voor een uitgebreid goottraject gekozen moest worden”, weet Verstraete. “Meestal worden kortere lengtes goten op meerdere plaatsen toegepast, maar hier is gekozen voor een aaneengesloten hoofdtraject. Dat heeft nogal wat consequenties. Om intern afschot te creëren, gaat de goot dus steeds verder de diepte in tot een maximale diepte van 90 centimeter (!). Dat maakt het afwateringstraject 100% toegankelijk. Dat is echt wel uniek en heeft tevens als voordeel dat grote watervolumes snel afgevoerd kunnen worden. In het kader van ergonomie zijn de afwateringsgoten voorzien van kantelbare roosters met kamvormige, afgelaste draagspijlen, typerend aan Sandstra-roosters. Het is super-hygiënisch; door de kantelfunctie kan ook de onderzijde, traditioneel de vuilste plek van de goot, goed gereinigd worden. De schoonmaakploeg hoeft op die manier de roosters niet meer uit te nemen, maar kan ze gewoon kantelen. Dat scheelt nogal wat tijd over een lengte van meer dan een kilometer.”

In het kader van ergonomie zijn de afwateringsgoten voorzien van kantelbare roosters met kamvormige, afgelaste draagspijlen, typerend aan Sandstra-roosters.

De afwateringsgoten van Sandstra voldoen aan de allerhoogste eisen met betrekking tot hygiëne, bevestigt Verstraete. “In plaats van de gebruikelijke horizontale oplegrand werken wij met schuine oplegranden, zodat vuilophoping geen kans krijgt. De goten worden steeds ter plaatse volledig afgelast, zodat een naadloos geheel bekomen wordt. Ook is een spoelsysteem geïntegreerd, waarbij we pulsen water door de goot laten stromen, zodat afvalstromen vlot en efficiënt worden afgevoerd en er geen residu achterblijft in de goot. We kunnen op dergelijke projecten oprecht onze expertise tonen en het van A tot Z opvolgen. Van advies en ontwerp tot de eigen productie en installatie op de werf, we doen alles zelf. Opdrachtgevers zoals Aviko en Alheembouw hebben slechts één aanspreekpunt en zijn uiteindelijk verzekerd van een kwalitatief hoogwaardig RVS-afwateringssysteem.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details