Platform over beton en staal in de bouw
360 beheersysteem voor prefab betonbouwers
PlanDesk 360 WallPlanner helpt u op een overzichtelijke en grafische manier uw productieplanning op te maken.

360 beheersysteem voor prefab betonbouwers

Al sinds 1996 ontwikkelt i-Theses softwareproducten voor de prefab betonindustrie. Lag in het verleden vooral de focus op het tekenpakket, tegenwoordig biedt i-Theses met PlanDesk een ‘360’ beheersysteem om het hele traject rond de productie van prefab betonelementen volledig te automatiseren. Vanaf het eerste klantcontact, de productie en de levering tot aan de facturatie. En alles daartussen.

IFC import vanuit Tekla Structures® in AutoWall.

i-Theses is vooral gekend van zijn CAD-software voor het ontwerpen van prefab betonvloeren. “De laatste jaren hebben we een aanzienlijke groei doorgemaakt en ons spectrum uitgebreid. Zo ondersteunen we nu ook prefab balken, kolommen en wanden. Altijd met dezelfde insteek: volledig gericht op de productie van deze elementen. Naast een naadloze integratie met de eigen AutoPreCast modules kan ook IFC-data worden ingelezen, waarna we het ontwerp vertalen en opwerken tot kant-en-klare productietekeningen”, zegt Rony Verlee, CEO van i-Theses. Met PreCastOffice gaat de softwareontwikkelaar nog een stap verder. Het biedt prefab betonbouwers de mogelijkheid om snel door het gehele prefab proces te werken, vanaf het moment van offerte en verkoop via lay-outontwerp met CAD-ontwerptools tot planning, productie, handling, logistiek en de laatste administratieve afhandeling.

Met de PlanDesk 360 Project Manager, op elk moment, op elke plek en op elke hardware inzicht in uw projecten.

Plandesk 360-modules

Een belangrijk onderdeel binnen PreCastOffice vormen de Plandesk 360-modules. “Het zijn databank gerelateerde applicaties die ingezet kunnen worden voor planning, projectbeheer en administratieve afhandeling”, verduidelijkt Verlee. “We schakelen daarbij bewust over naar de cloud, omdat web-gebaseerde applicaties veel meer flexibiliteit en mogelijkheden bieden.” Kwaliteitscontrole, logistieke opvolging, tasveldbeheer, het is voortaan allemaal beschikbaar als 360-module via de cloud. En daarmee toegankelijk via desktop, tablet, smartphone of eender welk toestel. “De voordelen zijn immens. Je kunt naar buiten lopen voor een kwaliteitscontrole op het tasveld en direct de bevindingen registreren en melden aan de juiste personen zodat onmiddellijk gehandeld kan worden. Maar zelfs tijdens het productieproces kunnen eventuele tekortkomingen of beschadigingen al worden gemeld, zodat je veel eerder kunt anticiperen. Een ander voordeel is dat de projectverantwoordelijke altijd en overal een actueel inzicht heeft in de status van een project. Hoever staan we? Wat is er vandaag geleverd? Wat staat er klaar voor morgen? Wat is er gepland voor de komende week?”

Kwaliteitscontrole met de PlanDesk 360 QControl – volledig digitale workflow voor kwaliteitscontrole in productie, op het tasveld en op de werf.

Veel potentie

Met de Plandesk 360-modules van i-Theses heeft iedereen overal toegang tot informatie, uiteraard volgens een vooringestelde rechtenstructuur. “Zelfs de telefoniste zou een klant direct kunnen informeren wanneer de levering gaat plaatsvinden”, geeft Verlee als voorbeeld. “Klanten weten dat te waarderen. Gelukkig is er steeds meer aandacht voor digitalisering. In het begin heeft het ons best wat moeite gekost om klanten te bewegen voor zo’n investering, maar gezien de huidige crises is er veel meer aandacht voor het optimaliseren van processen. Er is heel veel potentie. Het is ‘the next big thing’ bij prefab betonbouwers.” Dat is ook de reden dat i-Theses de laatste decennia stelselmatig is gegroeid met vele referenties in Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk en Ierland. “We zijn dan ook voortdurend op zoek naar nieuwe en gemotiveerde softwareontwikkelaars”, zegt Verlee tot besluit.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details