Platform over beton en staal in de bouw
90 jaar betonervaring
Twee putten van 20.000 liter op transport.

90 jaar betonervaring

Regenwater opvangen, zuiveren en nuttig inzetten of vertraagd afvoeren is door de verandering van het klimaat en de verduurzaming van de samenleving een steeds belangrijker thema. Bemax, fabrikant van geprefabriceerde betonproducten voor regenwateropvang, huisafvalwaterbehandeling en woningbouw heeft met 90 jaar betonervaring een aantal unieke producten in het gamma.

Tekst | Roel van Gils  Beeld | Bemax

Bemax is een echt familiebedrijf en sinds 1932 actief met het produceren van betonproducten. Anno 2020 beschikt het bedrijf over twee volautomatische betoncentrales die zeven moderne productielijnen met een constante betonkwaliteit bevoorraden. “Onze focus ligt op een constante hoge kwaliteit, met veel aandacht voor duurzaamheid, circulariteit en veiligheid”, zegt directeur Merijn van den Eeden, die verheugd is met het feit dat de nieuwe generatie afgelopen zomer ook is toegetreden tot het familiebedrijf, zodat de opvolging is verzekerd.

PXL Hogeschool Hasselt.

Gewichtsbesparing

De productie van monolithische betonputten vormt één van de speerpunten bij Bemax. “We produceren putten van 1.600 tot 20.000 liter waarbij de bodem en wand in één keer gestort worden”, legt Van den Eeden uit. “Deze putten worden gebruikt voor regenwateropvang, zuivering, bodeminfiltratie en andere toepassingen en zijn verkrijgbaar in diverse betonsoorten en belastingklassen. De specifieke ronde of ovale vorm van onze putten levert een aanzienlijk concurrentievoordeel op, namelijk een lager gewicht dankzij de dunnere wanddikte. Een put met een inhoud van 10.000 liter weegt bij ons 5 ton, bij onze concullega’s 7 ton, terwijl we dezelfde sterkte en waterdichtheid garanderen. Een lager gewicht betekent de inzet van minder primaire grondstoffen en onze klanten hebben minder zware machines nodig om de putten te plaatsen. Desgewenst kunnen we de putten volledig prefab voorbereiden in onze fabriek, door het inbouwen van filtersets of het plaatsen van aanzuigleidingen. Unieke ontwikkelingen zijn verder de Maxiterne en Fluxiterne voor respectievelijk het zuiveren van regenwater en het vertraagd afvoeren van regenwater.”

Behalve de monolithische betonputten ‘rollen’ nog veel meer producten uit de prefab betonfabriek van Bemax. “Zo produceren we holle lateien voor de woningbouw, putophogingen en toezichtsputten in legio uitvoeringen, rookafzuigelementen en klantspecifieke betonproducten. Denk aan betonnen voeten in zelfverdichtend beton waarop LED-schermen worden geplaatst. Ook produceren we dagelijks betonnen afstandshouders om de juiste betondekking te garanderen op de ijzeren netbewapening tijdens en na het storten van betonvloeren.” Bemax verdeelt zijn producten via de handel in bouwmaterialen, grondverzetbedrijven en de grote bouwaannemingen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details