Platform over beton en staal in de bouw
AALBORG EXTREMEtmLIGHT120 Officieel gelanceerd in november 2018

AALBORG EXTREMEtmLIGHT120 Officieel gelanceerd in november 2018

De nieuwste generatie voorgemengd ultra-hoogperformant cement met duurzame bindingstechnologie

Vanaf november 2018 is AALBORG EXTREMEtm LIGHT120, de nieuwe generatie voorgemengd ultra High Performance Concrete (UHPC) op basis van AALBORG WHITE® -cement, verkrijgbaar op de markt. Het product wordt eerst voorgesteld in Europa en zal vanaf januari 2019 ook in de VS en China verkrijgbaar zijn.

AALBORG EXTREMETM LIGHT120 is het eerste gecommercialiseerde product onder het merk AALBORG INWHITE SOLUTIONTM . Het fungeert als innovatiemotor voor  technologisch geavanceerde producten die gebaseerd zijn op White Cement en die een hoge toegevoegde waarde opleveren. Het Innovation Team, dat wordt geleid door Group Sales, Marketing & Commercial Development en samenwerkt met het R&D Lab in Aalborg, is erin geslaagd om de grenzen van de traditionele technologie voor het gebruik van White Cement te doorbreken. De nadruk ligt daarbij op innovatie en milieubescherming, om de ontwikkeling van duurzame industriële producten te ondersteunen.

Aalborg

AALBORG EXTREMETM Light 120 is gebaseerd op de recent gepatenteerde duurzame bindingstechnologie van de Cementir Holding, FUTURECEMTM. Deze technologie veroorzaakt zeer voordelige puzzolane reacties zonder beperkt te worden door de beschikbaarheid of kwaliteit van afvalstoffen van andere industrieën die de impact op het milieu minimaliseren. Het voorgemengde UHPC-product is volledig gedocumenteerd met een voorspelbare performantie. Hierdoor kan het ter plaatse op maat worden gemaakt binnen een vooraf bepaald bereik om de productiekosten en -efficiëntie te optimaliseren

DE NIEUWE GENERATIE UHPC HEEFT GROENE GENEN

De met succes ontwikkelde, complexe bindingstechnologie achter het UHPC-product is te danken aan een synergie tussen het Innovation Team, Research & Quality Centre in Aalborg, Denemarken, en het Global Sales Team van de Cementir Holding. AALBORG EXTREMETM Light 120 is gebaseerd op een verdere verfijning van de duurzame bindingstechnologie FUTURECEMTM. Deze technologie gebruikt een unieke selectie van de grondstoffen van de geschikte natuurlijke bronnen, die superieure puzzolane reacties vertonen en niet beperkt worden door de beschikbaarheid en de kwaliteit van afvalstoffen van andere industrieën.

Cementir Holding is een innovatieve marktleider in de industrie van wit cement en wil op een milieuvriendelijke en duurzame manier hoogkwalitatieve producten maken.

EEN VOLLEDIG GEDOCUMENTEERD PRODUCT MET VOORSPELBARE PERFORMANTIE

AALBORG WHITE®, een erkend en vertrouwd wereldwijd merk, is het White Cement dat gebruikt wordt in de Aalborg Extreme TM Light 120. Het biedt onder andere een verbeterde interactie met mengstoffen en een voorspelbare en betrouwbare UHPC-performantie door zijn hoge graad van chemische zuiverheid en de inherente stabiliteit van zijn kwaliteit.

Aalborg Extreme TM Light 120 werd ontwikkeld als veilige en betrouwbare oplossing voor het maken van UHPC-producten. Het werd ontworpen om met succes te voldoen aan de vereisten van industriële producenten, en tegelijkertijd klanten de mogelijkheid te bieden om de kleur (anders dan het originele wit), het vezeltype en de dosering te kiezen. De stevige UHPC-mix heeft een hoge viscositeit, maar ook

uitstekende vloei-eigenschappen met een droogtijd die geschikt is voor industrieel gebruik. “Het geeft voldoening om de eerste “Voice of Customer” in Europa te mogen ontvangen, die een positieve productbeoordeling gaf. Samen met het Aalborg White Innovation Team hebben we verschillende tests gedaan om de bewerkbaarheid en de sterkte van het product te testen. Het product bleek de perfecte eigenschappen te hebben om uitstekend te voldoen aan de marktvraag.”

De superieure duurzame eigenschappen van Aalborg Extreme TM Light 120 maken het mogelijk om dunne, lichtgewicht, ultrasterke betonproducten te ontwerpen en te maken, zoals bepleisteringen, gevelbekledingen, zonneschermen, tuinornamenten of stadsmeubilair. Het premix-product biedt een gemakkelijke oplossing voor een veilige en schone productie van hoogkwalitatieve UHPC-elementen voor een typisch industrieel productieproces, dankzij zijn uitstekende eigenschappen, en dan vooral:

  • bewerkbaarheid – zelfcompacterende eigenschappen en langdurige vloeibaarheid
  • hoge vroeg- en eindsterktes
  • voorspelbare en betrouwbare prestaties
  • krimpt zeer weinig, waardoor het risico op barsten wordt geminimaliseerd
  • zeer duurzaam, zelfs in gure omstandigheden.
  • kleurprestaties, buitengewone witheid voor architecturale en decoratieve elementen

Als vooraanstaand producent van White Cement heeft Cementir Holding een voortrekkersrol in de White Cement-innovatietechnologie. De Holding hecht in zijn ontwikkelingsstrategie veel belang aan een diepgaand begrip van de behoeften van de klant en de lokale markt. Bovendien stelt het bedrijf innovatie en duurzaamheid voorop en gebruikt het technologie om nieuwe producten te ontwikkelen die een duurzame ontwikkeling van de industrie ondersteunen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details