Platform over beton en staal in de bouw
Administratie, tekenen, ontwerpen, plannen en logistieke werking in één softwarepakket

Administratie, tekenen, ontwerpen, plannen en logistieke werking in één softwarepakket

Fabrikanten van prefab betonelementen hebben net als andere maakbedrijven nood aan een softwarepakket die de bedrijfsprocessen van het moment van verkoop tot en met de levering en finale administratieve verwerking tot in de kleinste details digitaliseert en vereenvoudigt. Het verhoogt immers de productiviteit op de werkvloer en voorkomt fouten. Softwarespecialist i-Theses introduceert met PreCastOffice een complete en volledig geïntegreerde software voor de prefab betonindustrie.

i-Theses is sinds 1977 actief in het ontwikkelen van software voor bouwtechnische toepassingen. Dat gebeurde eerst onder de vleugels van het Nederlandse Technosoft en later, vanaf 1998, als zelfstandige entiteit op de Belgische markt. Waar tot 2018 een belangrijk aandeel van de business als marktleidende Autodesk Gold Partner gerealiseerd werd, koos de firma om deze activiteit af te stoten en zich volledig te focussen op de eigen ontwikkeling van toepassingen voor de prefab betonsector. “We beschikken over een pak ervaring om concrete implementaties doorheen de diverse processen te begeleiden. Dit gaat van de ontwikkeling van specifieke applicaties, al dan niet gebaseerd op standaardmodules, over opleiding en implementatie tot ondersteuning bij de opstart van concrete projecten en outsourcing, dit zeer vaak ook buiten de landsgrenzen”, zeggen CEO’s Rony Verlee en Wouter Veelaert. “Ondersteund door de ontwikkelafdeling (lid van het Autodesk Developer Network) kan de softwarespecialist voor klanten specifiek wensen op maat ontwikkelen, zowel op het vlak van databanken, webgebaseerde applicaties als CAD-ontwikkelingen én uiteraard de integratie ervan.”

i-Theses ontwikkelt software voor bouwtechnische toepassingen. Met AutoBeCo biedt de specialist een softwareoplossing voor de productie van prefab kolommen en balken.

PreCastOffice

Met PreCastOffice introduceerde de softwarespecialist een complete en volledig geïntegreerde softwareoplossing voor de prefab betonindustrie, die alle types ondersteunt: voorgespannen en gewapende kanaalplaten/welfsels, breedplaten/predallen, balken/potten vloersystemen alsook prefab betonbalken en -kolommen. Deze software zorgt voor een digitalisatie van alle stappen in het bedrijfsproces: van de verkoop en het ontwerp over de planning en productie tot en met de finale administratieve verwerking. PreCastOffice combineert eigenlijk steeds twee softwareoplossingen: enerzijds het tekenwerk en anderzijds de planning en administratieve afhandeling. “De CAD-gebaseerde toepassingen zijn steeds onder de noemer Auto-Floor/BeCo/Stairs terug te vinden, terwijl de plannings- en administratieve applicaties op ‘Desk’ eindigen. Voor vloeren wordt de PreConSlab softwaretool geïntegreerd. Deze laat toe om voorgespannen en gewapende betonvloersystemen te ontwerpen en analyseren. Alle AutoDesign applicaties bestaan in twee versies. Voor wie een ‘Full’ AutoCAD gebruikt, is er de standaardapplicatie, terwijl andere klanten de zogenaamde ‘ID’-variant gebruiken, die met een AutoCAD OEM Engine uitgerust is”, lichten de CEO’s toe. “PlanDesk is de ERP-software waarmee fabrikanten alle administratieve en planningstaken kunnen automatiseren. Het is de link tussen de tekenstudio en de productie en zorgt voor de planning, het voorraadbeheer en de kwaliteitscontrole. De PreCastOffice software kan ook aan bestaande boekhoud- en/of planningssoftwarepakketten van het bedrijf geconnecteerd worden of er zelfs volledig in geïntegreerd worden. Tot slot omvat het pakket ook modules voor planning van stapels en vrachten, een stockplaats en een logistieke planner om de logistieke verwerking te vereenvoudigen.”

Met AutoFloor, een op AutoCAD gebaseerde applicatie, kan men snel en eenvoudig alle types prefab vloeren tekenen, editeren en labelen.

Eenvoudig en BIM-ready

De PreCastOffice sofware is heel snel en eenvoudig door elke gebruiker aan te leren dankzij overzichtelijke grafische gebruikersinterfaces. Na een korte, doorgedreven opleiding kan men er probleemloos mee aan de slag. “Deze softwareoplossingen kunnen dankzij Revit-extensies bovendien helemaal in het BIM-proces geïntegreerd worden”, sluiten Verlee en Veelaert af. “De ontwerpen in AutoDesign zijn voor wat vloeren betreft in 2D, maar kunnen in 3D gegenereerd worden voor gebuik in een BIM-model. Andere modules, zoals AutoStairs en AutoBeCo, zijn volledig in 3D. Standaard is ook een IFC export beschikbaar voor alle modules.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details