Platform over beton en staal in de bouw
Afmetingen zinkbad en ruime infrastructuur bieden meerwaarde

Afmetingen zinkbad en ruime infrastructuur bieden meerwaarde

Thermisch verzinken geeft corrosie geen kans

Corrosie is volledig natuurlijk voor staal en ijzer. Zo zorgt de combinatie van zuurstof en water in contact met het ijzer of staal voor een typisch bruin roestlaagje. Zonder correcte behandeling roest het staal finaal weg. Verzinken biedt een oplossing. Verzinkerij Lenssen in Genk, opgericht in 1988, is al meer dan 30 jaar gespecialiseerd in het thermisch verzinken of galvaniseren. Eén van de diepste galvanisatiebaden in Europa en een productie- en opslagruimte van 60.000 m² zijn twee belangrijke troeven. We spraken met afgevaardigd bestuurder Georges Lenssen, die samen met zijn broer Paul instaat voor de dagelijkse leiding van het familiebedrijf.

lenssen2_opslagruimte-kopieren

Verzinkerij Lenssen heeft een bedrijfsoppervlakte van 60.000 m², verdeeld over een praktische productiehal en een opslagruimte.

 

Wie is Verzinkerij Lenssen?

“We zijn gespecialiseerd in het thermisch verzinken van ijzeren en stalen werkstukken om corrosie te vermijden. Daarbij krijgen de stukken, na de voorbehandeling, een beschermingslaag door onderdompeling in een bad van gesmolten zink. We voeren deze verzinking uit conform de normen NEN-EN-ISO 1461 en NEN-EN-ISO 14713 en de afgewerkte materialen voldoen aan de norm EN 1090 of de DASt-Richtlinie 022. We focussen op de industriebouw, kassen- of serrebouw, automobielsector, landbouwinfrastructuur en verschillende andere industriële toepassingen. Veelvoorkomende producten zijn onderstellen voor aanhangwagens, sprinklerbuizen, elementen voor de industriebouw, geluidswanden, …. Onze klanten bevinden zich in Limburg en de rest van Vlaanderen, maar ook de Waalse constructiebedrijven en Nederlandse kassen- en serrebouwers zijn vaste klanten. Zo werden onderdelen uit onze verzinkerij gebruikt voor heel wat bekende projecten, zoals de kerstversiering op de Champs-Elysées, de uitkijktoren van de Lommelse Sahara en de Eurotunnel. De kassen en serres van onze Nederlandse klanten worden wereldwijd geïnstalleerd.”

Waarom de keuze voor thermisch verzinken?

“Door het minutenlange contact met zink op een temperatuur boven de 450°C ontstaat er aan het oppervlak van het stuk staal een reeks zink-ijzer legeringen. Die garanderen een optimale hechting en uitstekende slijt- en schokbestendigheid. Na enkele maanden vormt zich bovenop die zinklaag een ‘patina’, een haast ondoordringbare en stabiele bescherming tegen corrosie. Een beschadiging in de verzinkingslaag is geen probleem, want de kathodische bescherming zorgt ervoor dat de omringende zink deze plek permanent blijft beschermen. Een verzinkt stuk kan na meerdere tientallen jaren probleemloos ontzinkt en opnieuw verzinkt worden, waardoor het verzinkte staal een nieuw leven krijgt.”

'We kunnen zelfs materialen voor onze klanten stockeren, om deze op afroep te verzinken en te leveren.'

‘We kunnen zelfs materialen voor onze klanten stockeren, om deze op afroep te verzinken en te leveren.’

 

Hoe onderscheidt uw firma zich?

“We zijn zeker niet de grootste, want de meeste firma’s in deze sector behoren tot grotere groepen. Maar de kwaliteit van product en service staan bij ons centraal. Zo beschikken we over één van de diepste galvanisatiebaden in België, en zelfs in Europa, waardoor we stukken tot 12,8 m lang, 1,5 m breed en 3 m diep kunnen bewerken. Ook de bedrijfsoppervlakte van 60.000 m² is een belangrijke troef. De machines zijn praktisch verdeeld over het volledige atelier, wat de efficiëntie verhoogt. Dankzij de beschikbare ruimte kunnen we ook eenvoudig onze systemen onderhouden en vernieuwen. Bovendien kunnen we materialen voor onze klanten stockeren om deze op afroep te verzinken en te leveren én worden alle verzinkte stukken altijd droog bewaard. We blijven ook investeren in de optimalisatie van ons productieproces, bijvoorbeeld op vlak van digitalisatie van planning en administratie. Tot slot onderscheiden we ons door de investeringen om thermisch verzinken milieuvriendelijk te maken door het opvangen van ongewenste dampen en de recyclage en het hergebruik van grondstoffen voor het productieproces.”    ν

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details