Platform over beton en staal in de bouw
Als een expert in staal en zink een project uitvoert

Als een expert in staal en zink een project uitvoert

Bij een thermische verzinkerij kan men terecht met vragen over thermisch verzinken, maar niet over lassen. Bij een constructiebedrijf is dat omgekeerd: zij kennen wel het lasproces maar zijn onbekend met thermisch verzinken. Thiekon Constructie BV beheerst beide gebieden: het is een constructiebedrijf met een eigen thermische verzinkerij. De unieke combinatie van kennis en vakmanschap op het terrein van staal én zink betekent een meerwaarde bij de uitwerking van elk project. Zeker omdat Thiekon Constructie ook het lassen van betonstaal onder KOMO levert.

Thiekon Constructie BV uit Rijen heeft ruim veertig jaar ervaring in staal én zink voor de woning- en utiliteitsbouw. “Als enige constructiebedrijf in Nederland beschikken wij over een eigen thermische verzinkerij. Door onze vakkennis op beide terreinen kunnen wij bouwpartners goed adviseren en kosten helpen besparen. Ons team ontwerpt, produceert en monteert maatoplossingen, van dunne vulplaatjes tot complete staalconstructies. Wij zijn gecertificeerd voor het hoogste uitvoeringsniveau voor staalconstructies (EXC4) volgens de norm EN 1090 en kozen voor de KOMO-certificatie voor het lassen van betonstaal”, licht engineer Neil Wan toe. “Onze twee vakgebieden vallen ook onder verschillende normen van het Bouwbesluit en de Eurocodes. Bij de staalconstructienormen wordt gekeken naar het ontwerp en de uitvoering van de staalconstructies. Voor de bescherming tegen roest gelden eisen met betrekking tot de levensduur.” 

Levensduurverwachting van 100 jaar als uitdaging

Als allround expert op het vlak van staal én zink is Thiekon bij de meest uiteenlopende projecten betrokken. Zo leverde de specialist alle thermisch verzinkte, KOMO-gecertificeerde instort-consoles voor de nieuwbouw van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) op het Science Park in Utrecht. Voor de prefabricage van de betonvloeren in de nieuwbouwgarage op de Garenmarkt in Leiden leverde men eveneens alle instorconsoles. “In het bestek van dit project stond een levensduurverwachting van 100 jaar”, beschrijft Wan. “Wij hebben de locatie goed bestudeerd en bekeken hoe het milieu en de omgeving de constructie zouden beïnvloeden. Ook hebben wij rekening gehouden met de Eurocode en andere normen. Uiteindelijk hebben wij die extreem hoge levensduurverwachting ook afgegeven.”

 

Consoles onbehandeld en thermisch verzinkt.

Bijdragen tot de optimalisatie van projectbeschrijvingen

Bij elk project denkt het team van Thiekon volop mee met de bouwpartners. Voor een project in Amsterdam werden thermisch verzinkte, gepoedercoate elementen en een levensduur van 50 jaar voorgeschreven. Dankzij het innovatieve verzinkprocédé zoals beschreven in 2018-2 van Beton en Staalbouw van thermisch verzinken kon de firma een oplossing bieden die volledig aan de verwachtingen voldeed, zonder dat de stukken gepoedercoat moesten worden. “Voor het nieuwbouwproject De Groene Kaap op Katendrecht in Rotterdam leveren wij alle zware thermisch verzinkte consoles voor de balkonophangingen”, gaat de engineer van Thiekon verder. “In het originele ontwerp waren heel zware, dure lasverbindingen voorzien. Tijdens de offertefase bekeken wij met de hoofdconstructeur hoe die lassen lichter gemaakt konden worden. Uiteindelijk ontwikkelden wij een productievoorstel met dunnere platen en dunnere lassen, dat goedgekeurd werd. Wij kregen de opdracht en konden zo helpen om kosten te besparen.” 

Ook buitenlandse projecten

Thiekon werkt ook mee aan projecten in het buitenland. Zo produceerde en leverde de firma gelaste, thermisch verzinkte en 2-laags gepoedercoate KOMO-gecertificeerde instort-consoles voor de ophanging van de balkons voor de Douglas Tower (Good Luck Hope), een wolkenkrabber in hartje Londen. “Wij werkten bij dit project nauw samen met een prefab betonbouwer uit Veldhoven”, sluit Neil Wan af. “Zij zagen in ons een kwalitatief verlengstuk voor de dragende gelaste thermisch verzinkte KOMO-onderdelen, zodat zij zich konden richten op hun corebusiness: het werken in beton.”  

Douglas Tower in Londen waarvoor Thiekon Contructie BV alle balconybrackets levert.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details