Platform over beton en staal in de bouw
Nieuws

Ambitieuze cementfabriek in volle opmars

Ambitieuze cementfabriek in volle opmars

admin-ajax (2)

15 oktober 2020 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

De Gentse haven is sinds juni vorig jaar een troef rijker: de cementfabriek Cemminerals nam er een vliegende start. “Ondanks de coronacrisis produceren we ruimschoots de volumes die we hadden vooropgesteld. We doen het zelfs iets beter”, zegt een tevreden CEO Dirk De Leus. Nu het BENOR-certificaat voor Liacemm – het hydraulisch bindmiddel voor de wegenbouw – behaald is,  verwacht Cemminerals dat de vraag verder zal stijgen. Bovendien staat Cemminerals sinds 1 juli ook op de ATG-lijst 2609 waardoor haar product CEM I 52.5 N LA tot 70% kan gecombineerd worden met LMA.

Cemminerals schoot in juni vorig jaar uit de startblokken in het Kluizendok in Gent als enige onafhankelijke Belgische producent van cement. Het familiebedrijf heeft een stevige historiek en ervaring in zowel de cement- als betonindustrie. CEO Dirk De Leus maakt de balans op een jaar na de opstart: “Ondanks de coronacrisis zit onze productie perfect op schema. Zoals iedereen draaiden we op het dieptepunt van de crisis even op een laag pitje, maar onze klanten hebben dat intussen bijna volledig goedgemaakt.”

Cemminerals

Cemminerals is de enige onafhankelijke Belgische producent van cement.

 

Cemminerals gaat prat op kwaliteit. Het bedrijf investeerde in een eigen laboratorium om de producten steeds te blijven verbeteren. Dit werd onlangs uitgebreid zodat ook proeven op beton mogelijk zijn. De producent onderscheidt zich vooral met zijn dienstverlening. Klanten kunnen op elk moment, uitzonderlijk zelfs op de dag van levering zelf, een bestelling plaatsen. Afhalen kan 24/7 en het laden verloopt volledig geautomatiseerd. De klant/transporteur krijgt bij bestelling een QR-code waarmee hij dag en nacht toegang krijgt tot het terrein, waar hij het gewenste product kan laden. Vergissingen zijn uitgesloten. Als de QR-code bij een verkeerd laadpunt gescand wordt, gaat het laden niet van start.

Nieuw certificaten

Sinds kort heeft Cemminerals zowel de CE-markering als het BENOR-certificaat behaald voor zijn hydraulisch bindmiddel voor de wegenbouw ‘Liacemm’. Het product wordt gebruikt voor grondstabilisatie en bij (onder)funderingen. “We verwachten dat Liacemm nu meer en meer zal voorgeschreven worden bij openbare werken”, aldus Dirk De Leus. “Ook de certificatie van het gebruik van CEM I 52.5 N LA met hoogovenslakken tot 70% zal ons bedrijf geen windeieren leggen.”

Internationale groei

In België heeft Cemminerals een vliegende start genomen. De producent kijkt nu naar de buurlanden voor nog meer groeipotentieel. “We richten ons in de eerste plaats op Zuid-Nederland en Noord-Frankrijk. Met coasters van 5.000-10.000 ton willen we op termijn ook het Verenigd Koninkrijk en de Scandinavische landen bedienen”, besluit een ambitieuze Dirk De Leus.      

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details