01:02
15-06-2015

Antwerpen | Havenhuis: Constructieve en brandveilige betonvloerNiet alleen de staalplaat-betonvloeren zijn van Nederlandse makelij, ook de partij die de vloeren in het Havenhuis in Antwerpen monteert, is Nederlands. In opdracht van Victor Buyck is Indri Staalplaatbetonvloeren momenteel bezig met de montage van de vloeren. Ook het aanbrengen van wapening en beton ligt op het bordje van de firma uit Zoeterwoude. Kortom: het complete plaatje.

“We zijn via Dutch Engineering, de leverancier van de staalplaat-betonvloeren, in contact gekomen met Victor Buyck”, vertelt Jack Koot van Indri Staalplaatbetonvloeren. “Aan de hand van de tekeningen van Dutch Engineering hebben wij het tekenwerk voor onszelf verfijnd, om het hele project nauwkeurig in kaart te brengen. Voor ieder detail maken we namelijk een tekening. Dat leidt vervolgens tot een ‘recept’ voor het aanbrengen van de vloeren en het zetwerk op of in de constructie. Hierin staan onder meer de specificaties van de platen beschreven en het logistiek plan; waar, wanneer en hoe we moeten aanleveren, plus het montageplan. Dit recept leggen we voor aan Victor Bucyk om tot een definitieve afstemming te komen. Op deze wijze is het voor zowel Victor Buyck als voor ons inzichtelijk waar mogelijk knelpunten zitten, zodat we dit gezamenlijk voor uitvoering kunnen oplossen.”

Op de werf in Wondelgem zijn de eerste Comflor-staalplaten op de modules en verdiepingen gemonteerd en vervolgens naar Antwerpen getransporteerd en ingehesen. Het aflassen vindt plaats op de bouwplaats in Antwerpen. “Hier hebben we de staalplaat-betonvloeren per niveau aangeheeld tot en met het dak. Nu zijn we bezig met het aanbrengen van de wapening en het beton, waarvoor we ook verantwoordelijk zijn gesteld. Een mooie uitdaging, waarbij met name de onderste vloer extra aandacht vraagt. Er mag uiteraard geen beton lekken, want onder het Havenhuis bevindt zich een monumentaal gebouw: de voormalige brandweerkazerne. Eind mei zijn volgens planning de staalplaat-betonvloeren opgeleverd. Het Havenhuis beschikt hiermee over een constructieve en brandveilige betonvloer”, aldus Jack Koot.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

beton en staalbouw partners