Platform over beton en staal in de bouw
Het principe van de innovatieve SKYMAX bekisting berust op compatibele onderdelen in verschillende materialen. Het resultaat is een bouwkit die mogelijkheden schept voor modulaire toepassingen die aan specifieke projectvereisten voldoet. (Foto: PERI GmbH)

Baanbrekende innovatie op het gebied van vloerbekisting

De veiligheidseisen voor het bekisten van vloeren worden steeds belangrijker. Bij bekistings- en steigerfabrikant PERI heeft het waarborgen van deze veiligheid tijdens het dagelijkse werk de hoogste prioriteit. PERI introduceert het toekomstbestendige grote paneelbekistingssysteem SKYMAX als baanbrekende innovatie voor bekistingssystemen. Het innovatieve principe verhoogt niet alleen het veiligheidsniveau voor de gebruikers aanzienlijk, het verbetert ook de mate van economische efficiëntie.

Deze oplossing die bekisten vanuit een veilige positie mogelijk maakt, onderscheidt zich niet alleen door zijn lage gewicht, maar ook door zijn hoge technische en economische flexibiliteit. Als zodanig wordt het SKYMAX systeem op de markt gebracht als een kit die bestaat uit compatibele componenten van verschillende materialen. SKYMAX biedt klanten geheel nieuwe en flexibele manieren om de bekistingsoplossing op maat aan te passen aan individuele vereisten. Panelen, stempelkoppen en andere systeemcomponenten kunnen in veel verschillende combinaties worden gebruikt. In de toekomst zal het ook mogelijk zijn om de SKYMAX panelen op de bouwplaats met gebruik van veiligheidsapparatuur tot grote tafelbekisting te monteren. Bovendien zal het mogelijk zijn om extra panelen direct aan de SKYMAX tafelbekisting te bevestigen en zo het bekistingssysteem flexibel uit te breiden. Op deze manier garandeert de vloerbekisting een hoge mate van economische efficiëntie op de bouwplaats en is bijzonder veilig.

Werken met het SKYMAX systeem is opmerkelijk eenvoudig vanwege het geringe aantal verschillende systeemcomponenten. Het systeem van het combineren van de panelen en koppen spreekt voor zich. (Foto: PERI GmbH)

Toekomstbestendig en kostenbesparend

De mogelijkheid om de bekistingsprocedure vanaf het onderliggende niveau uit te voeren, maakt SKYMAX tot een toekomstbestendige investering. Vanuit een veilige positie op het montage-oppervlak eronder worden de panelen door middel van tanden door de gepatenteerde geleidingsopeningen geleid, naar de kop waar ze automatisch op hun plaats worden vastgezet en niet kunnen worden opgetild. Dit vermindert de hoeveelheid werk en inspanning die hiermee gemoeid is en verhoogt het veiligheidsniveau op de bouwplaats aanzienlijk. Extra systeemcomponenten zoals kolomframes en pasplaatdragers maken het veilig en gemakkelijk om pasvlakken te nivelleren, waardoor de mate van inspanning aanzienlijk wordt verminderd.

De nieuwste generatie RFID-technologie

Door de installatie van standaard RFID-transponders met dubbele frequentie in elk SKYMAX systeem, heeft PERI ervoor gezorgd dat SKYMAX optimaal is uitgerust voor de toekomst. Deze technologie stelt klanten in staat de SKYMAX panelen op grote afstanden en groepsgewijs te detecteren en duidelijk te identificeren met behulp van een scanner. Op deze manier kunnen niet alleen specifieke componentinformatie en montage-instructies digitaal worden opgehaald met gebruik van een conventionele NFC-compatibele smartphone en de PERI Material Scan App dankzij deze speciale RFID-tag, maar kunnen logistieke processen ook worden geoptimaliseerd volgens het track & trace-principe.

Gering aantal systeemcomponenten en voor zichzelf sprekende functionaliteit

Werken met het SKYMAX systeem is opmerkelijk eenvoudig vanwege het geringe aantal verschillende systeemcomponenten. Het systeem van het combineren van de panelen en koppen spreekt voor zich. Als zodanig kan het montageproces worden geleerd zonder de noodzaak van uitgebreide training.

Er is slechts één kop nodig voor bekistingsproces, aangezien de kop flexibel in alle richtingen kan worden ingezet, zelfs in de randgebieden en bij verandering van richting van panelen. Dankzij de goed doordachte geometrie van de panelen, de stempelkoppen en afzinkkoppen kunnen de panelen op elke gewenste positie door de koppen worden ondersteund. Dit maakt het mogelijk om SKYMAX flexibel, eenvoudig en tijdbesparend te gebruiken.

Dankzij het lage gewicht en de ergonomische bediening kan de SKYMAX met slechts twee personen gemonteerd worden. (Foto: PERI GmbH)

Snel be- en ontkisten

Het gebruik van het SKYMAX systeem versnelt de bouwplaatsprocessen. Met de startdrager kunt u het proces gemakkelijk starten en wordt het bekistingsproces efficiënter: naast de verminderde werklast bij de start, zijn er minder driepoten nodig voor het bekistingsproces. Bovendien is het niet langer nodig om het tijdrovende proces van het op één niveau brengen van de afzonderlijke stempels te doorlopen. Het gebruik van een afzinkkop beperkt de bekistingstijd tot een minimum en maakt de weg vrij voor snel en gedeeltelijk vroegtijdig ontkisten. Zodra het vroegtijdig ontkisten is voltooid, kunnen de SKYMAX panelen samen met de koppen voor het volgende gedeelte worden gebruikt. Dit vermindert het benodigde materiaal op de bouwplaats en verlaagt de kosten. Gezien het feit dat er slechts twee arbeiders nodig zijn voor het be- en ontkistingsproces, wordt ook de benodigde hoeveelheid personeel tot een minimum beperkt.

Laag gewicht van de componenten

De lichtgewicht en grootschalige panelen op basis van aluminium en polymeren die in het SKYMAX systeem worden gebruikt, zullen klanten overtuigen vanwege hun lage gewicht, wat de hoeveelheid tijd en moeite die nodig is voor het montageproces vermindert. Geen van de bekistingspanelen weegt meer dan 32 kg. Bovendien maken de handgrepen in de zij- en lengteprofielen de panelen gemakkelijker en ergonomischer in het gebruik.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details