Platform over beton en staal in de bouw
Nieuws

BAM zal volgende strategische cyclus starten onder nieuw leiderschap

De raad van commissarissen van Koninklijke BAM Groep nv maakt bekend dat in goed overleg is besloten dat Rob van...

naamloos-4-kopieren

21 februari 2020 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

CEO Van Wingerden draagt roer over

De raad van commissarissen van Koninklijke BAM Groep nv maakt bekend dat in goed overleg is besloten dat Rob van Wingerden niet zal worden voorgedragen voor een nieuwe termijn als CEO en lid van de raad van bestuur. Het einde van de huidige strategische cyclus biedt Van Wingerden een natuurlijk moment om het roer over te dragen. De raad van commissarissen is gestart met het zoeken naar een opvolger, die leiding zal geven aan de volgende fase van BAM’s ontwikkeling, inclusief de voorbereiding van de strategische update.

Van Wingerden treedt terug aan het eind van zijn termijn op 15 april 2020 op de jaarlijkse algemene vergadering van aandeelhouders. Totdat een opvolger is benoemd, zal Frans den Houter, de huidige CFO van BAM, optreden als CEO ad interim. Paul Sheffield, sinds 2017 lid van de raad van commissarissen, zal als gedelegeerd commissaris het Executive Committee ondersteunen in een adviserende rol.

Rob van Wingerden is gedurende twaalf jaar lid van de raad van bestuur, waarvan 5,5 jaar als CEO. Hij startte zijn loopbaan bij de Groep in 1988.

‘Rob heeft BAM geleid in turbulente tijden’, zegt Harrie Noy, voorzitter van de raad van commissarissen. ‘Hij heeft een heldere visie over wat nodig is om de toekomstige uitdagingen het hoofd te bieden. Met het introduceren van het One BAM concept heeft hij de basis gelegd voor het huidige transformatieproces van het bedrijf. Met meer dan dertig jaar loyale inzet voor BAM, kunnen wij alleen maar dankbaar zijn voor Rob’s bijdrage, visie en leiderschap.’

Rob van Wingerden, CEO: ‘Na bijna zes jaar als CEO en met het vooruitzicht van een strategie update, is nu een natuurlijk moment om het leiderschap van de onderneming over te dragen. Ik ben trots op wat we hebben bereikt met het One BAM-programma, omdat dit ons in staat stelt de schaal van onze onderneming en de kennis van onze medewerkers optimaal te benutten. We lopen voorop op het gebied van digitalisering en duurzaamheid en daarmee beschikt BAM over een enorm potentieel, nu en in de toekomst. Hoewel ik nog enkele maanden actief zal zijn als CEO, wil ik deze gelegenheid alvast gebruiken om al mijn collega’s, die het hart van BAM vormen, te bedanken. Het was een voorrecht deze geweldige onderneming te mogen leiden.’

In overeenstemming met de contractuele bepalingen zal BAM een ontslagvergoeding uitkeren van een jaarsalaris.

Financiële kalender

Koninklijke BAM Groep zal de resultaten over het boekjaar 2019 bekend maken op vrijdag 21 februari 2020. De jaarlijkse algemene vergadering van aandeelhouders vindt plaats op woensdag 15 april 2020. De onderneming bereidt zich voor op een strategische update, waarvan de datum zal worden aangekondigd nadat de nieuwe CEO is gestart.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details