Platform over beton en staal in de bouw
Baril Coatings behaalt ECG-certificaat

Baril Coatings behaalt ECG-certificaat

Als eerste bedrijf in Nederland heeft Baril Coatings samen met een ander bedrijf, SNEW – Circular Telecom & IT uit Boxtel, op woensdag 23 maart het Economy for the Common Good (ECG)-certificaat ontvangen. Uit handen van Estefania Matesanz Medina van de Nederlandse ECG-Hub ontving Technisch Directeur Joost Broeders dit certificaat.

Baril Coatings is één van de pioniersbedrijven waarmee de werkgroep ‘Ware Winst Brabant’ om de tafel is gegaan om dit traject te starten. Door de tomeloze inzet van Joost Broeders en Suzanne Smits van Baril Coatings en onder peerbegeleiding heeft het bedrijf deze praktische methode succesvol weten in te vullen. “Dit bijzondere certificaat stelt de gemeenschap centraal in ons handelen”, aldus Joost Broeders. “Doordat wij ons committeren aan deze gedachte laten we zien dat wij het echt menen met duurzaam ondernemen. Waarde creëren voor de omgeving en ons personeel is ons doel zonder een negatieve impact (schade aan mens en milieu) achter te laten”.

Waarom dit certificaat voor Baril Coatings?

Het behalen van het ECG-certificaat lijkt een ogenschijnlijk onmogelijke opgave voor een verffabrikant. Maar het tegendeel is waar. Beschermen en verfraaien van huis & haard, bruggen, gebouwen, verlichting, (landbouw)machines met verven die gebaseerd zijn op biobased, circulaire en herwinbare grondstoffen. Dat is wat Baril Coatings kan. Met weinig verf het maximale bereiken. Alle bouwverven zijn inmiddels biobased. En ook de premium protective coatings zijn gebaseerd op de gepatenteerde thin film technology en bevatten ook al biobased grondstoffen. Met weinig verf een lifetime bescherming.

Stimulans om duurzame pad te blijven bewandelen

Joost Broeders: “We zijn er echter nog lang niet. Nog té afhankelijk van fossiele grondstoffen, maar het aanbod biobased en circulaire grondstoffen neemt gelukkig zienderogen toe. De switch naar watergedragen, ook in de Protective Coatings markt wordt gestimuleerd dankzij verscherpte Arbo- en milieu-eisen. Maar ook onze eigen initiatieven met leveranciers en kennisinstellingen gaat de transitie versnellen. Het verkrijgen van dit certificaat is een bevestiging van onze keuzes, maar vooral een stimulans om het duurzame pad te blijven bewandelen”.

Baril Coatings

Baril Coatings is in 1982 gestart met de productie van verf en coatings. Inmiddels is Baril Coatings uitgegroeid tot een echte ontwikkelaar van innovatieve, duurzame oplossingen en actief in meerdere Europese landen en de VS en met productielocaties in Nederland, de VS en Polen. Baril Coatings gaat voor oplossingen die passen bij de klant en die respect hebben voor de leefomgeving. Baril Coatings is ontwikkelaar van kwalitatief hoogwaardige, industriële coatings en bouwverven die uitzonderlijk duurzaam zijn. Baril levert ze wereldwijd aan staal- en utiliteitsbouw, OEM en metaalindustrie, marine en offshore, schildersbedrijven en consumenten.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details