Platform over beton en staal in de bouw
Belgisch bedrijf is wereldspeler in het ontwerp en de structurele analyse van complexe gebouwen
The Greenery – Omgeving.

Belgisch bedrijf is wereldspeler in het ontwerp en de structurele analyse van complexe gebouwen

Gebruiksvriendelijk en bedrijfszeker

BuildSoft in Merelbeke is in 1989 ontstaan uit de visie van oprichter en CEO Geert Goossens. Het bedrijf spitst zich met een aantal softwaresuites toe op de automatisering en digitalisering in de bouwsector. Zij laten ingenieurs toe om structurele analyses te maken voor allerhande constructies in staal, beton en hout. BuildSoft beschikt over een filiaal in Spanje en maakt sinds enkele jaren deel uit van de internationale Civenso groep, die wereldwijd actief is.

The Greenery – Laadkaaien.

Correcte, betrouwbare analyses en ontwerpzekerheid op elk niveau

Het portfolio van BuildSoft omvat een aantal gebruiksvriendelijke en uiterst performante softwaresuites waarmee ze via analyses en 3D-modellen het ontwerpproces van constructies overzichtelijker, makkelijker en veiliger maakt. Ook aan de BIM-interoperabilitieit wordt bijzonder veel aandacht besteed. Klanten kunnen rekenen op een doorgedreven support, onder andere in de vorm van trainingen en opleidingen. Met studenten en lesgevers wordt een nauwe relatie opgebouwd. Bovendien worden gratis licenties ter beschikking gesteld.

Sterkte en stabiliteit

Met de ‘Diamonds’ suite kunnen de vereiste sterkte en stabiliteit berekend worden, op basis van de opgegeven belastingen en dit voor raamwerken, balken, vloeren en wanden in beton, staal en hout. ‘BIM Expert’ is een module die via plug-ins de uitwisseling van modellen toelaat tussen eigen en externe softwarepakketten (Revit, Tekla Structures, Idea Statica Connection, SAP 2000, …) . ‘PowerConnect’ richt zich specifiek op het ontwerpen en berekenen van courante stalen verbindingen. Met ‘1.2.Build’ worden balken en kolommen vanaf een vroeg ontwerpstadium berekend en nauwkeurig gedefinieerd.

Screenshot Diamonds berekening vervormingen.

Specifieke voordelen bij het bouwen met beton

Met ‘Diamonds’ kunnen betonnen balken, kolommen, vloeren, wanden en 3D-gebouwen ontworpen, gevisualiseerd en berekend worden. Hierbij krijgt de ontwerper ook inzicht in zaken als vereiste wapening, uiteindelijke doorbuiging en eventuele scheurvorming en knikgevaar. Ook analyses van kraanbanen, dynamische belastingen, seismische invloeden en brandwerendheid zijn mogelijk via specifieke modules. Bijzonder interessant is tevens de ‘ConCrete’ suite. Het programma is gericht op het ontwerpen en analyseren van betonnen balken. De software genereert tevens automatisch de vereiste wapeningsschema’s. Sneller, makkelijker en zekerder ontwerpen van complexe gebouwen en structuren ligt met BuildSoft helemaal binnen handbereik.

Praktijkcase: The Greenery Breda

Willy Naessens Industriebouw realiseerde dit project in opdracht van WDP, specialist in logistiek vastgoed. Het betreft hier een distributiecentrum voor groenten en fruit in Breda. Het logistieke gebouw is ruim 12 meter hoog en heeft een rechthoekig grondplan van 84 meter breed en 160 meter lang. Wegens de relatief slechte ondergrond is er gewerkt met een betonnen draagstructuur op paalfunderingen. Betonnen spanten om de 6 meter dragen een steeldeck dakstructuur. Die betonnen spanten rusten op moerbalken, op hun beurt ondersteund door betonkolommen volgens een stramien van 12 meter bij 22,80 meter.

Met de ‘Diamonds’ suite kwam binnen een week een gevalideerd constructief ontwerp tot stand, waarbij lastencombinaties geïmporteerd werden in de softwaresuite. Hierbij werd rekening gehouden met diverse factoren, waaronder de staat van de ondergrond en de aanwezigheid van bijzondere belastingen. Dergelijke parameters zijn zeer makkelijk te importeren in ‘Diamonds’.

Gebruiksvriendelijk en betrouwbaar

BuildSoft legt de nadruk op gebruiksvriendelijkheid en betrouwbaarheid. Klanten wereldwijd kunnen genieten van een VIP-ondersteuning, gesteund op meer dan 30 jaar expertise in structurele analyse en ontwerp. BuildSoft suites worden momenteel dagelijks gebruikt door meer dan 4.000 klanten in ruim 60 landen. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details