Platform over beton en staal in de bouw
Belgisch betonbedrijf investeert in efficiënte oplossingen voor logistiek en goederenbehandeling
De Combilift MG Mobile Gantry.

Belgisch betonbedrijf investeert in efficiënte oplossingen voor logistiek en goederenbehandeling

Mabo BeNeLux beschikt over een ruim aanbod aan efficiëntieverhogende en plaatsbesparende oplossingen. Zo is zij exclusief importeur van toonaangevende merken, zoals de Aisle Master smalle gang heftrucks, Combilift en Baumann zijladers, Combilift Straddle Carriers en Innolift meeneemstapelaars. Mabo heeft vestigingen in Lier (B), Zulte (B), Enkhuizen (NL), Vianen (NL) en Weiswampach (LU) en groeide inmiddels uit tot dé referentie in de Benelux.

De afgewerkte cabines worden nu met behulp van de Combilift op de trailer geladen.

Productieflow stroomlijnen

Bij klant Lithobeton leverde Mabo onlangs twee machines: een Combilift MG Mobile Gantry met een capaciteit van 25 ton en een Combilift SC Straddle Carrier die tot 35 ton aankan. Lithobeton is fabrikant van prefab betonproducten voor waterwerken, wegenbouw en elektriciteit. In dit laatste segment staat zij vooral bekend om de productie van middenspanningscabines, die ze onder andere maakt in opdracht van zowel industriële klanten als voor distributienetbeheerders Fluvius (Vlaanderen) en Ores (Wallonië). Dankzij deze machines wist Lithobeton haar productieflow gevoelig te stroomlijnen.

De Combilift SC is ook inzetbaar op kleinere sites.

Wim Scheldeman, afdelingshoofd cabines bij Lithobeton: “Wegens de sterk groeiende vraag naar onze cabines kwamen we in onze beide vestigingen te Gistel en Baudour voor een logistiek probleem te staan. We beschikken daar over een vaste rolbrug, die we ook gebruiken om de afgewerkte cabines naar buiten te brengen en op de trailers te laden. Hierdoor konden we de rolbruggen steeds minder inzetten bij het eigenlijke productieproces. Dankzij onze nieuwe Combilift MG en SC werd dit probleem verholpen en werden onze rolbruggen ontlast.”

De Combilift Straddle Carrier heeft een laag eigen gewicht van 17 ton.

Specifieke aanpassingen

“Wij produceren prefab betoncabines in verschillende afmetingen, met een hijsgewicht per onderdeel van 10 tot 27 ton. De capaciteit van beide Combilift machines is hiervoor ruimschoots toereikend. Precies omwille van die verschillende afmetingen was het belangrijk om de hijspunten op de liften perfect hierop af te stemmen. In nauw overleg met Mabo werden deze aanpassingen probleemloos uitgevoerd”, aldus Scheldeman.

Compact én performant

Door hun opmerkelijke productspecificaties zijn de Combilift machines inzetbaar bij een grote diversiteit aan toepassingen en bedrijfssectoren. De Combilift Mobile Gantry is een compacte, mobiele portaalkraan die lasten van 20 tot 80 ton aankan. Het gepatenteerde telescopische liftsysteem zorgt voor een hoge hefhoogte en een lage doorrijhoogte waardoor poorten geen problemen vormen en het toestel zowel binnen als buiten gebruikt kan worden.

De Combilift MG is multidirectioneel (carrousel, diagonaal, zijwaarts, langsrichting, …) en laat zelfs volledige sideshifting toe. Dit laatste is vooral van belang voor een maximale opslag en bereikbaarheid van de lasten. De Combilift Straddle Carrier is hét economisch alternatief voor de traditionele reachstackers en de geknipte machine om containers veilig en efficiënt op te slaan. Door zijn beperkte ‘footprint’ en enorme wendbaarheid is de Combilift SC ook inzetbaar op kleinere sites. 

Het eigen gewicht van de Combilift Straddle Carrier bedraagt slechts 17 ton. Dit is fors minder dan een vergelijkbare reachstacker, die al snel 80 ton weegt. De ondergrond hoeft dus niet verstevigd te worden én men bespaart op brandstof. Verder wordt de vloerdruk ook verdeeld over de drie wielen, een concept dat een opmerkelijk kleinere draaicirkel toelaat. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details