Platform over beton en staal in de bouw
Belgisch betonbedrijf vult gat in de betonmarkt in met unieke voorgespannen vloerelementen van 2,4M
Een snellere en vlottere montage op de werf.

Belgisch betonbedrijf vult gat in de betonmarkt in met unieke voorgespannen vloerelementen van 2,4M

Om het aanbod uit te breiden, legde ze zich later toe op voorgespannen welfsels met een exclusieve breedte van 2,4 m, met de hulp van Echo Precast Engineering.

Een gat (van 2,4 m) in de markt

De vraag naar voorgespannen kanaalplaatvloeren blijft stijgen en werven moeten steeds sneller opgeleverd worden. Vanuit dit marktgegeven ging MD Beton op zoek naar een innovatief product dat voor meerwaarde kon zorgen. Als innovator én buitenbeentje in de sector had MD Beton geen zin om de zoveelste producent van welfsels op een standaardbreedte van 1,2 m te worden. In samenwerking met Echo Precast Engineering slaagde ze erin om een glijbekistingsmachine S-liner® T40 op punt te stellen die een breedte van 2,4 m toelaat. Een even simpele als geniale vondst, maar bovenal een sterk staaltje van toekomst- en marktgericht denken.

Het product sloeg meteen aan, mede door het feit dat op de werven steeds grotere prefab elementen gebruikt worden. MD Beton is vooralsnog de enige producent in de Benelux van voorgespannen gewelven op deze breedte. Ook vanuit andere Europese landen blijft de vraag naar deze gewelven sterk stijgen. Ze laten immers toe om veel sneller te werken. Bovendien liet de reeds aanwezige infrastructuur van MD Beton een omschakeling naar deze grotere breedte toe.

Afgewerkte voorgespannen welfsels.

Afgewerkte voorgespannen welfsels.

Kwaliteit als voornaamste drijfveer

Ook een doorgedreven zin voor kwaliteit draagt bij tot het succes van de MD Beton gewelven. Dankzij deze ingesteldheid is MD Beton uitgegroeid tot marktleider in België wat voorgespannen wanden betreft. In het domein van de welfsels bekleedt ze intussen een prominente en benijdenswaardige plaats. Peter Mylle, medezaakvoerder van MD Beton: “We worden door onze klanten gewaardeerd om onze welfsels en andere betonproducten die net iets beter, preciezer en gladder afgewerkt zijn dan de rest. We denken proactief met onze klanten mee en gaan steeds op zoek naar een oplossing die aan hun noden voldoet en waarmee we snel op hun vraag kunnen inspelen. Onze productie van voorgespannen welfsels laat diktes toe tot 40 cm en lengtes tot 14 m.”

De rol van Echo Precast Engineering

De samenwerking tussen MD Beton en Echo Precast Engineering dateert reeds van begin jaren ’90 en is gebaseerd op wederzijds respect. MD Beton prijst vooral de oplossingsgerichte ingesteldheid en korte communicatielijnen bij Echo Precast Engineering. Echo Precast werd in 1990 opgericht en trad in 2012 toe tot de Progress Group, wereldwijd de grootste aanbieder van machines voor de prefab betonsector. De hoofdzetel van de groep is gevestigd in het Italiaanse Brixen in Zuid-Tirol. Echo Precast Engineering is in België het enige bedrijf dat glijbekistingsmachines, extruders en zaagmachines ontwerpt en bouwt voor de betonsector.

Echo Precast Engineering werkt graag samen met klanten die weten wat ze willen, zoals MD Beton. Dankzij aanhoudende, productieve feedback van MD Beton en nauw wederzijds overleg is Echo Precast Engineering er perfect in geslaagd om de bestaande infrastructuur van MD Beton om te bouwen en de juiste slipformer te construeren om de voorgespannen welfsels op 2,4 m breedte te produceren. De hele fase, van ontwerp tot installatie en ingebruikstelling van de S-liner® glijbekistingsmachine in Moeskroen nam slechts een zestal maanden in beslag. De Slipformer S-Liner® T40 is bijzonder zuinig in het verbruik van (droog) beton, waardoor het een erg kostenefficiënte machine is. Bovendien is de machine makkelijk in gebruik en onderhoud.

Toekomstplannen

De huidige site van MD Beton in Moeskroen beslaat zowat 4,5 ha, waarvan 1 ha overbouwd. Momenteel wordt gewerkt aan een uitbreiding van de productiecapaciteit, om te kunnen voldoen aan de sterk stijgende vraag vanuit heel Europa naar de brede welfsels. De samenwerking tussen MD Beton en Echo Precast Engineering wordt hiermee bestendigd naar de toekomst toe.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details