Platform over beton en staal in de bouw
Belgische software stuurt wereldwijd de productie van prefab beton aan

Belgische software stuurt wereldwijd de productie van prefab beton aan

Met PreCastOffice wordt de uitwisseling van vitale data binnen bedrijven gestroomlijnd. Intussen worden de BIM-, CAD- en planningsoplossingen toegepast in meer dan 20 landen.

De nieuwe MouldPlanner, grafisch plannen in een web-gebaseerde omgeving.

Anders gaan denken, werken én produceren

PreCastOffice software automatiseert op drie niveaus: het beheersniveau, het ontwerpniveau en het productieniveau. Op beheersniveau worden met PlanDesk projecten, offertes, bestellingen, vrachten, leveringen en facturatie naadloos aan elkaar gelinkt. Verder voorzien de tekentoepassingen in tools om vlot vloeren, balken, kolommen, trappen en andere prefab elementen te ontwerpen. In deze fase komen ook de noodzakelijke analyses en berekeningen aan bod. Vanuit PlanDesk wordt eveneens de productie en productieplanning aangestuurd, net als het stockbeheer en de logistiek.

Binnen het luik ontwerp, berekening en analyse beschikt PreCastOffice, naast de alom bekende applicaties voor vloeren, nu ook over productspecifieke modules. Zo is er bijvoorbeeld AutoStairs dat toelaat om op een parametrische manier rechte steektrappen te berekenen en te ontwerpen. Onlangs ontwikkelde i-Theses ook AutoBeCo, een ontwerpmodule voor balken en kolommen met geïntegreerde BIM-functionaliteiten en een volledige integratie van ontwerp, productie, logistiek en facturatie.

Met de Project Manager houd je steeds het overzicht, op elk moment en elke plaats, voor vloeren maar ook voor balken en kolommen.

Één enkele flow

Bij veel betonproducerende bedrijven zet vooral de vaak gebrekkige communicatie tussen de verschillende afdelingen en processen een rem op het werk. Er wordt nog te vaak gebruik gemaakt van afzonderlijke softwarepakketten, enkel en specifiek gericht op ontwerp, productie of administratie. Hierdoor moeten veel taken en data dubbel ingevoerd worden. De grote merite van PreCastOffice zit ’m in het feit dat alles in één enkele flow wordt ondergebracht. Dit vergt van i-Theses uiteraard een bijzonder grondige kennis van de markt en een extreme vertrouwdheid met de bedrijfsspecifieke processen van de klant. Elke implementatie van de PreCastOffice software kent daarom een unieke, persoonlijke en klantgerichte aanpak.

Prestigieuze klanten

i-Theses beschikt over een klantenportfolio om ‘U’ tegen te zeggen. Dankzij de unieke software wist de firma op korte tijd tal van leidinggevende binnen- en buitenlandse fabrikanten te overtuigen. Een greep uit de referenties: Eurobau, Willy Naessens, Oranmore Precast, Bolig Beton, O’Reilly Concrete, Daerden, SpanWright, Nerva, Ronveaux, Fingo, Lynx Precast, Predalco, Preco, BisoFloor, Coltman, Framm, Jisan, Bayer Construct, Longley, Atlas Concrete, Ploegsteert, Havebo, ….

In stroomversnelling door COVID-19

i-Theses is al enkele jaren bezig om zijn PlanDesk-applicaties webbased te ontwikkelen. Door de coronapandemie is dit proces versneld. Door deze nieuwe technologie kan een betonfabriek van thuis uit coronaproof gemonitord en aangestuurd worden. Alle data met betrekking tot ontwerp, productie, administratie en documenten zijn gecentraliseerd en voor de betrokken medewerkers op het digitale platform beschikbaar en bewerkbaar. Een logische volgende stap is de ‘move’ naar de cloud… Met alle perikelen van het voorbije jaar in het achterhoofd is dit alvast geen ver-van-mijn-bed-show meer, maar actueler dan ooit.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details