Platform over beton en staal in de bouw
Nieuws

Beton afhalen: makkelijk en snel

Het in kleine hoeveelheden afhalen van cementgebonden producten zoals beton, vloerenspecie of stabilisatiezand is in Duitsland al tientallen jaren heel gebruikelijk.

betonstation_1305-(2)
Op verzoek van de klant mixt een Betonstation het gewenste product in de juiste hoeveelheid met een minimum van 150 liter en een capaciteit van 30 m³ per uur.

24 november 2020 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Het in kleine hoeveelheden afhalen van cementgebonden producten zoals beton, vloerenspecie of stabilisatiezand is in Duitsland al tientallen jaren heel gebruikelijk. Ook in Nederland wint het franchiseconcept Betonstations sinds 2015 gestaag terrein. Inmiddels zijn er al zeventien vestigingen operationeel. Initiatiefnemer Herwie Cornelissen heeft in Nederland echter nog veel meer ambities met het unieke concept.

Tekst | Roel van Gils  Beeld | Betonstations

“Een Betonstation bevat de grondstoffen zand, grind, water en cement”, begint Cornelissen. “Op verzoek van de klant mixt de machine het gewenste product in de juiste hoeveelheid, met een minimum van 150 liter en een capaciteit van 30 m³ per uur. Binnen een paar minuten heeft de klant een kant-en-klaar verwerkbaar cementgebonden product van topkwaliteit op zijn aanhanger of vrachtwagen. Een ideale oplossing voor professionele verwerkers zoals aannemers, hoveniers, stratenmakers en tegelzetters, maar ook voor particulieren. Kortom, voor iedereen die een cementgebonden product nodig heeft.”

Hoogeboom Raalte is één van de eerste franchisenemers die ook op locatie mengt en bezorgt met een mobiel leverstation op een vrachtwagen.

Kant-en-klaar concept

Na positieve ervaringen met de eerste machine die in 2012 in Oss werd geplaatst, ontwikkelde Cornelissen het franchiseconcept Betonstations. “Een franchisenemer van Betonstations koopt een machine bij ons voor het afhalen van kleine hoeveelheden cementgebonden producten. Wij leveren dus het volledige concept en staan in voor de kwaliteitsbewaking, de opleiding van het personeel en de landelijke marketing. Voor de franchisenemer, vaak een zand- en grindhandelaar of betonrecyclingbedrijf, is het een mooie aanvulling op het programma. Een win-win voor zowel de franchisenemer, die een meerwaarde haalt uit alleen het leveren van zand en grind, als de klant, die niet meer zelf aan de slag hoeft met een betonmolen. Iedere franchisenemer is bovendien gegarandeerd van een eigen rayon.”

Een mobiel leverstation kan op locatie tot 10 m³ mixen en leveren.

Mobiel leverstation

Hoogeboom Raalte is één van de eerste franchisenemers van Betonstations. Het familiebedrijf zet dankzij het Betonstation de eerste stappen richting een circulaire economie. “We zijn actief in de sloop, recycling en GWW”, zegt Jurgen Hoogeboom. “Het Betonstation biedt volop kansen voor hergebruik van beton. We slopen een gebouw, breken het beton en zeven het op gradaties om het vervolgens opnieuw te gebruiken in de centrale.” Het familiebedrijf is bovendien één van de eerste franchisenemers die ook op locatie mengt en bezorgt met een mobiel leverstation op een vrachtwagen. Cornelissen: “Het leverstation is in feite een vergelijkbare machine, alleen dan een slag groter en geplaatst op een vrachtwagen. Op die manier kan een franchisenemer op locatie tot 10 m³ mixen en leveren.”

Momenteel bestaat het netwerk van Cornelissen uit zeventien Betonstations in Nederland. “Er is nog volop ruimte voor uitbreiding. De komende jaren willen we doorgroeien naar veertig afhaalstations en rond de twintig leverstations in Nederland. Desgewenst helpen we in samenwerking met partners ook bij de financiering van het franchiseconcept van Betonstations.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%