Platform over beton en staal in de bouw
Betongroep vaart wel met partners
Transportankers verwerkt in de putten van De Meteoor Beton Rheden.

Betongroep vaart wel met partners

Samen weet je meer, samen kom je verder

ASCEM, Romein, Kemper, De Hamer, Lodewikus, De Meteoor, Steenhuis, Hercules en Vebo Beton & Staal zijn klinkende namen, die onderdeel zijn van de BTE Groep. Elk zusterbedrijf heeft een eigen specialisme, maar onderhuids zijn ze allen verbonden door het gezamenlijke netwerk waarin kennis wordt gedeeld en innovaties worden gedaan. In de praktijk gaat dat niet zonder partnerbedrijven en toeleveranciers die zelf weer specifieke producttechnische kennis hebben.

Ankers in de wapening van de heipalen van Lodewikus Oosterhout.

De verschillende bedrijven van de BTE Groep maken alle betonproducten die maar denkbaar zijn voor de bouw. “Niet alleen woning- en utiliteitsbouw, maar ook civiele werken, riolering en bestrating”, aldus Marco van Ekeren, inkoper bij BTE. “Het mooie is dat alle bedrijven elkaar versterken door het delen van kennis en productiefaciliteiten, waarbij ze ook ondersteund worden door een laboratorium in Rheden. Daar worden allerhande testen gedaan en kunnen innovaties op de pijnbank worden gelegd. Een deel van ons portfolio produceren we ook voor de Duitse markt en dat gaat vanzelfsprekend volgens de strenge normen van onze oosterburen. Dat brengt ons kennisniveau verder omhoog, wat je tegelijk een voorsprong geeft bij nieuwe aanvragen.” 

Groepskennis

Innovatie is nodig omdat de markt steeds meer vraagt om specialistisch maatwerk. “Betonwanden voor woningbouw bevatten bijvoorbeeld wensen van bewoners”, vervolgt Van Ekeren. “Of als een architect een extreem dunne luifel wenst, moet dat van begin af aan worden doorgerekend en geëengineerd. Dan gebeurt het regelmatig dat we constateren: hé, hier hebben we acht jaar geleden ook al een vraag over gehad, hoe is dat toen opgelost? En wie is daarmee bezig geweest? Dan bewijst zich weer de meerwaarde van een groep bedrijven. Ook op het gebied van circulaire oplossen is er goede samenwerking en ideeënuitwisseling.”

Schroeder ankers verwerkt in de wapening van de balkonelementen van Vebo Beton Bunschoten.

Leveranciers

Dat geldt net zo goed voor de bedrijven die producten en diensten leveren aan BTE. Van Ekeren haalt weer het voorbeeld van de extreem dunne luifel aan: “Met voorspanning hebben we die geringe dikte weten te bereiken. Maar dan moeten de elementen ook nog op hun plek gehesen worden. Dan is het erg fijn als je terug kunt vallen op een leverancier die actief met je meedenkt. Je kunt, zelfs als groep, immers niet alles alleen bedenken. Schroeder Ankers is zo’n bedrijf en daar werken we al vijftien jaar mee samen. Daar zit namelijk producttechnische kennis die wij hard nodig hebben. Dit soort toeleveranciers verrijken onze kennis en versterken ons platform.”

Veilige kant

Die kennis is nodig omdat er vanuit de markt voortdurend vraag is naar nieuwe oplossingen, vaak architectuur gedreven, constateert Van Ekeren. “Dan moet je bijvoorbeeld zware elementen aan een lichte gevel hangen. Aan ons om dat mogelijk te maken. Schroeder Ankers is dan een ideale partner, want zij geeft altijd thuis. Zij beschikt over een Duits laboratorium dat kan mee-adviseren en productcombinaties kan testen. Ze gaat doorgaans ook aan de veilige kant zitten. Als een 12-tons anker volstaat, adviseert ze 15 ton. Je weet nooit wat er in de markt gebeurt, denk bijvoorbeeld aan eisen ten aanzien van aardbevingsbestendigheid. Ze kan ook lassen volgens de hoogste kwalificaties, zelfs duplex staal.” 

“Als wij met een vraag komen, komt altijd de tegenvraag: wat ga je ermee doen en welke krachten spelen er? Daar heb je wat aan. Aan de andere, logistieke kant wordt ook meegedacht: voor een langlopend project waar flink wat ankers nodig zijn, worden deze alvast op voorraad gezet zodat tijdens het project leveringszekerheid gegarandeerd is. Daar worden inkopers als ik blij van. Maar de essentie van onze samenwerking is, dat wij graag werken met partners die meedenken en waar je een bevestiging krijgt dat het goed is. Samen weet je meer.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details