Platform over beton en staal in de bouw
Betonhuis Betonmortel komt met nieuwe Betonbouwgids

Betonhuis Betonmortel komt met nieuwe Betonbouwgids

De sector Betonmortel van Betonhuis komt met een nieuwe Betonbouwgids. Alle kennis over het voorbereiden, verwerken en uitvoeren van gestorte betonconstructies staat samen in één handzame uitgave die wordt ondersteund door digitale animaties.

Met beton wordt duurzaam en efficiënt gebouwd. Het materiaal is robuust, heeft een lange levensduur en onderscheidt zich ook door voortdurende innovatie. Deze innovatie is te danken aan de jarenlange kennis die de betonmortelcentrales hebben opgebouwd. Voor een lange levensduur en hoge kwaliteit is kennis en vakmanschap op de bouwplaats een voorwaarde. Na acht jaar is de gids volledig geactualiseerd door bedrijven die zijn aangesloten bij Betonhuis.

Gids voor uitvoering en onderwijs

De gids is vooral bedoeld voor werkvoorbereiders en uitvoerders die de informatie vanaf het eerste ontwerp tot en met de oplevering van een constructie kunnen gebruiken. Daarnaast is de Betonbouwgids speciaal ontwikkeld voor het onderwijs. “Door personeelstekorten en de toenemende vraag heeft onze sector komende jaren blijvend mensen nodig”, aldus Paul Ewalds, sectorsecretaris Betonmortel. Hij stelt dat er de komende jaren 60.000 mensen nodig zijn in de gehele bouw. Via vele opleidingstrajecten vult de bouw deze arbeidsplaatsen op. “Bijna driekwart van de totale massa in de bouw is beton. Het is daarom zo belangrijk actuele kennis te verspreiden bij de opleiders en mensen enthousiast te maken voor het materiaal en de juiste verwerking daarvan.”

Inhoud Betonbouwgids

In de gids komen de onderwerpen levensduur en duurzaamheid van gestorte constructies aan bod. Maar ook het bestellen, transporteren en verwerken van beton staat in verschillende hoofdstukken beschreven. Aan de hand van de gids kunnen ontwerp- en duurzame materiaalkeuzes worden gemaakt. De gids is hierdoor een naslagwerk voor meer

partijen uit de betonbouwketen. Ewalds: “De gids is nodig. Veel praktische informatie over beton is niet of zeer versnipperd beschikbaar voor kleine en middelgrote aannemers in de B&U- en GWW-sector. We zien dat bij de opdrachtgevers de vraag naar duurzaam materiaalgebruik toeneemt, met name in de zakelijke markt en in grotere GWW-werken. Veel bouw- en infrabedrijven willen efficiënter en duurzamer omgaan met bouwmaterialen. Onze aangesloten bedrijven kunnen daarin veel betekenen.“

Betonbouwgids bestellen

De ontwikkeling van de nieuwe Betonbouwgids 2020 is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van SKKB. De kosten voor druk en verspreiding worden gedragen door de Betonhuisleden. Exemplaren kunnen daardoor kosteloos worden aangevraagd bij een betonmortelcentrale aangesloten bij Betonhuis. Naast de 100 pagina’s informatie wordt in de gids verwezen naar de website betonhuis.nl/betonbouwgids. Hier is ook de eerste door deze gids ondersteunde digitale animatie te vinden.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details