Platform over beton en staal in de bouw
BetonShell introduceert een innovatieve stempelvrije vloer: de JumboDeck!

BetonShell introduceert een innovatieve stempelvrije vloer: de JumboDeck!

Het breedplaat vloersysteem is een beproefd concept in Nederland en heeft zich bewezen in vele projecten. Het onderstempelen van de breedplaatvloer bepaalt wel de planning van de ruwbouw en geeft extra kosten. BetonShell en partners zijn de uitdaging aangegaan om een vrijdragend vloersysteem te ontwikkelen. 

Het vrijdragende vloersysteem bestaat uit een basis breedplaat met daarop opgestorte balken waarmee stempelloos bouwen wordt gerealiseerd. Uiteindelijk wordt de vloer massief om te voldoen aan de geluidseisen in appartementen. Daarnaast is het mogelijk om leidingen in de vloer te verwerken. De opgestorte balken vangen het eigen gewicht van de gehele massieve vloer op, waardoor het gebruik van ondersteuningen overbodig wordt. Het ontbreken van onderstempeling levert een significante tijdswinst op in de projectplanning, reduceert bouwkosten en zorgt voor veel vrije werkruimte waar anders gezien allemaal stempels staan.

Groot voordeel is dat het systeem een 1 op 1 vervanging kan zijn voor waar een breedplaatvloer is voorgeschreven. Hierdoor kun je wat later in het proces alsnog deze vloer toepassen, zonder het ontwerp te hoeven aanpassen. In combinatie met holle wanden kan er met de JumboDeck vloer snel droog gestapeld worden (wel met natte knopen) en wordt een besparing van de bouwtijd bewerkstelligd.

De JumboDeck vloer is voortgekomen uit een projectvraag voor een vrijdragende vloer op 25 meter hoogte. Deze vloer moest een soort brug worden over een bestaand gebouw waarbij het bestaande gebouw niet geraakt mocht worden. BetonShell is hiermee aan de slag gegaan. Samen met Holcim Bouw & Infra is er een testopstelling gebouwd in Oudenbosch. Deze testvloer met diverse opties is getest op doorbuiging, verwerkbaarheid en uitvoeringsaspecten. Vervolgens zijn de eerste echte JumboDeck vloeren uitgeleverd en eenvoudig geïnstalleerd op de bouwplaats. Na dit eerste succesvolle project volgden nog diverse andere projecten.

In januari 2022 wordt er gestart met de JumboDeck vloeren in een groot studentencomplex met 550 appartementen in Tilburg. Interesse gewekt? Neem gerust contact op!   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details