Platform over beton en staal in de bouw
Betonspecialist groeit door naar het grote werk

Betonspecialist groeit door naar het grote werk

Een nieuw bedrijfspand, grotere opdrachten en een nog specialistischere insteek van de portefeuille: sinds Erwin en Nicole Ruiter vorig jaar volledig eigenaar zijn geworden van BSE Betonwerken, lijkt het bedrijf uit Ermelo in een positieve stroomversnelling te komen. BSE werkt momenteel onder andere mee aan de nieuwbouw voor het RIVM in Utrecht.

BSE betonwerken werd in 1975 gestart door Erwin’s vader. “Een jaar voordat ik geboren ben, begon hij met het leggen van begane grondvloeren en twee jaar later kwamen daar prefab montageprojecten bij”, vertelt Erwin. “Dat ging zeer voorspoedig. Tot 2010 had BSE 75 mensen in dienst en bezat het bedrijf een groot machinepark. Daarna sloeg de crisis hard toe in de bouw en ook BSE ontkwam niet aan een flinke afslanking. In 2013 was het zelfs bijna over.”

Eigenaar

Vanaf dat dieptepunt gaat Erwin alleen verder met BSE en wordt gestaag gewerkt aan een gezonde onderneming met een groeiende orderportefeuille. “Door hard te werken zijn we sinds 2019 volledig eigenaar en ook helemaal los van de banken. En dat is een goed gevoel. Onlangs hebben we in Ermelo een stuk grond gekocht om daar een nieuw, eigen kantoor met loods neer te zetten.”

Een BSE-ploeg aan het werk voor de nieuwbouw van het RIVM.

 

Controles

Met ‘we’ doelt Erwin naast zichzelf op zijn vrouw Nicole, die inmiddels ook deel uitmaakt van het familiebedrijf. Nicole doet niet alleen personeelszaken en loonadministratie, ze is ook regelmatig te vinden op de bouwlocaties. “Ik ben een manusje-van-alles bij BSE. Op de grote werken, zoals het RIVM, ga ik elke maandag langs om de uren te controleren. Laatst waren zowel Erwin als de voorman bij het RIVM verkouden en – in verband met de coronamaatregelen – niet in staat om te verschijnen. Ik heb toen met een voorman van een ander werk de dagelijkse rondes en kwaliteitscontroles gedaan. Deze wereld is voor mij niet vreemd, mijn vader was aannemer dus ik ben opgegroeid tussen de bouwmaterialen en bouwvakkers.”

Co-maker

BSE betonwerken heeft de laatste jaren een flinke professionaliseringsslag gemaakt. De hoofdactiviteiten zijn nog steeds betonwerken, prefab montage, systeemvloeren en breedplaatvloeren voor woning- en utiliteitsbouw. Erwin: “Geleidelijk aan zijn we betrokken geraakt bij grotere projecten. In het begin waren we daar op zijn best een ingehuurde onderaannemer, nu zitten we aan tafel als co-maker bij grote ontwikkelingen en wordt ons gevraagd om actief mee te denken om problemen op te lossen. Het werk wordt steeds specialistischer en als je met grote aannemers optrekt en oplossingsgericht bezig bent, wordt dat gewaardeerd en weten ze je te vinden. We hebben inmiddels genoeg kennis in huis om ook een adviserende rol te vervullen.”

Opleidingen

Voor Nicole en Erwin is duidelijk dat BSE zich ontwikkeld heeft tot een professionele partij die kwaliteit levert. Nicole: “Dat is meer dan alleen mooie bedrijfskleding met een logo erop. BSE werkt met een team waarin ervaren voormannen, projectleiders en stelleurs prima samenwerken; ons logo is heel bewust gemaakt in de stijl van The A-Team. We maken bovendien serieus werk van opleidingen voor onze medewerkers en de samenwerking met uitzendbureaus is prima. We willen overal professionele teams aan het werk hebben, want BSE staat voor betrouwbaarheid en kwaliteit.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details