Platform over beton en staal in de bouw
Betonvereniging kiest voor nieuw concept en nieuwe locatie

Betonvereniging kiest voor nieuw concept en nieuwe locatie

Betondag 2019 op 14 november in Van Nelle Fabriek

Na 25 jaar in De Doelen te hebben plaatsgevonden, wordt de Betondag dit jaar op donderdag 14 november gehouden in de Van Nelle Fabriek te Rotterdam. Met de nieuwe locatie wordt een volgende stap gezet in een vernieuwingsproces waar de Betonvereniging in samenspraak met verschillende stakeholders aan begon.

De Betondag is hét evenement voor de betonbranche. Met een rijk, kennisgestuurd lezingenprogramma, meer dan 130 exposanten en ruim 2.000 nationale en internationale bezoekers biedt het een unieke combinatie van kennis, beurs en netwerkmogelijkheid. De dag zelf wordt op een breed vlak communicatief ondersteund met een eigen website, doelgroepspecifieke nieuwsbrieven, verschillende kanalen op sociale media en een digitaal kennisplatform. Door deze combinatie zijn het bereik en de bekendheid van de Betondag in de markt voor Nederlandse begrippen ongekend.

Om de kracht van de Betondag ook voor de toekomst te garanderen, zette de Betonvereniging een vernieuwingsslag in. Naast inhoudelijke afstemming op de exposanten- en bezoekersgroepen, werd vorig jaar al een nieuw stand- en cateringconcept geïntroduceerd. Het kennisevent kreeg daarmee niet alleen een programmatische verdieping, ook de beursvloer werd transparanter en er ontstond nog meer ruimte voor netwerkmomenten. Bovendien werd de aanmeldprocedure aangepast en werd de Betondag-app geïntroduceerd. Dat die vernieuwing zich door zou zetten, was al bekend; de keuze voor de Van Nelle Fabriek als nieuwe locatie past daar dan ook goed in.

Aan de keuze voor de Van Nelle Fabriek is een uitgebreide selectieprocedure voorafgegaan. Maikel Jagroep, directeur van de Betonvereniging hierover: “De Betondag is al meer dan 60 jaar een toonaangevend evenement in Nederland. Die bijzondere positie willen we ook voor de komende jaren zeker stellen. Als kennis- en opleidingsinstituut beseffen we ons als geen ander dat vernieuwing een vereiste is om te kunnen overleven. Dat doen we jaarlijks met onze opleidingen en dus ook met onze seminars en congressen. De Betondag is daarbij als paradepaard voor de betonbranche een logische eerste stap. Met de vele vernieuwingen en de Van Nelle Fabriek als nieuwe locatie verwacht de Betonvereniging hier de ambities voor komende jaren te kunnen invullen.”

De keuze voor de Van Nelle Fabriek is daarbij toepasselijk. De nieuwe locatie is één van de bekendste voorbeelden van Het Nieuwe Bouwen en de Nieuwe Zakelijke Architectuur die in de twintiger jaren van de vorige eeuw in zwang raakten. Met heipalen van gewapend beton – destijds een Nederlandse primeur – en beton, staal en glas als belangrijkste bouwmaterialen, is het een fraaie locatie voor de Betondag 2019.

Meer informatie: www.betonvereniging.nl

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details