Platform over beton en staal in de bouw
Bevestigingsmaterialen voor de Zalmhaventoren
Het mooie aan dit project en uniek voor Nederlandse begrippen is dat de toren is gebouwd met behulp van een hijsloods

Bevestigingsmaterialen voor de Zalmhaventoren

De Zalmhaventoren heeft in oktober dit jaar zijn hoogste punt bereikt: 215 meter. Daarmee is het nu officieel de hoogste woontoren van de Benelux. Als gerenommeerde toeleverancier voor onder meer de staalbouw heeft Kyocera-Senco aan Voortman Steel Construction alle bevestigingsmaterialen geleverd voor de diverse staalconstructies in het project. De verregaande Value Added Services van Kyocera-Senco Construction kwamen op ruim 200 meter hoogte goed van pas.

Het project De Zalmhaven is gelegen in het Scheepvaartkwartier pal aan de Maas en omvat drie woontorens, waarvan twee met een hoogte van elk 70 meter en als hoogtepunt de 215 meter hoge Zalmhaven I. In totaal worden er 485 woningen gerealiseerd in de drie torens, evenals een parkeergarage, kantoren, commerciële ruimtes, een daktuin en een restaurant op de bovenste verdiepingen. Voortman Steel Construction heeft in opdracht van hoofdaannemer BAM Grote Projecten de staalconstructies voor de glaskappen en luifels verzorgd, met als kers op de taart de complete staalconstructie voor de optopping van de toren, inclusief de staalplaatbetonvloeren.

Door de smallere opbouw kon de optopping niet binnen de hijsloods worden gerealiseerd en werd het dak geopend op zo’n 190 meter hoogte.

Hijsloods

Het mooie aan dit project en uniek voor Nederlandse begrippen is dat de toren is gebouwd met behulp van een hijsloods, blikt Ronald Grooters van Voortman Steel Construction terug. “Zie het als een veredelde schuur die naar boven mee beweegt, waardoor het lijkt alsof je op maaiveldniveau aan het bouwen bent. Je merkt niets van de hoogte.” Dat was wel even anders op het moment dat het dak van de loods werd geopend op zo’n 190 meter hoogte. “Door de smallere opbouw kon de optopping niet binnen de hijsloods worden gerealiseerd. We hebben in samenwerking met Civiele technieken deBoer een vijzelconstructie bedacht om de staalconstructie voor de laatste verdiepingen, inclusief mast, te kunnen realiseren.”

Op het gebied van bevestigingsmaterialen worden klanten van Kyocera-Senco compleet ontzorgd.

Stalen kratten

Kyocera-Senco-Construction is al vele jaren een vaste leverancier van Voortman Steel Construction voor wat betreft de bevestigingsmaterialen. “De tijd dat we volle verpakkingen bevestigingsmaterialen naar de bouwplaats toesturen, ligt al ver achter ons”, zegt Tonny van Dooren van Kyocera-Senco-Construction. “Voortman kreeg alle materialen op een presenteerblaadje aangeleverd, just-in-time en mooi gesorteerd per bouwdeel en fase in stalen kratten. Het varieerde van bouten (M 16-M 36) tot sluitringen, moeren en ankersets, al dan niet volledig op maat samengesteld. Deze verregaande Value Addes Services maakt dat er op de bouwplaats geen enkele handeling meer nodig is om de bevestigingsmaterialen op locatie te krijgen.”

Behalve het leveren in exact de juiste hoeveelheden, is Kyocera-Senco in staat om artikelen te combineren in zakjes/doosjes (kitting). Desgewenst levert ze ook volledig geassembleerde haakankersets of draadeinden op maat. “Dergelijke tijdrovende handelingen voor onze klanten nemen wij graag over”, zegt Van Dooren. “Door te leveren in stalen kratten, zoals bij de Zalmhaventoren, wordt fors bespaard op verpakkingsmateriaal. De kratten komen uiteraard retour en worden weer gevuld voor het volgende project. Een dergelijk logistiek proces is met recht uniek in wereld van bevestigingsmaterialen. Het wordt ook gewaardeerd door onze klanten, die we op het gebied van bevestigingsmaterialen compleet ontzorgen.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details