Platform over beton en staal in de bouw
BIM ALS BASIS VOOR JOUW PRODUCTIE VAN PREFAB ELEMENTEN

BIM ALS BASIS VOOR JOUW PRODUCTIE VAN PREFAB ELEMENTEN

Prefabricage speelt een belangrijke rol in de bouwsector. De software van BIM4Production maakt de BIM-modellen van doorlopende projecten inzichtelijk en vertaalt deze naar de productiebehoefte van de fabrikant.

Data wordt zo aangeleverd dat machines, robots én mensen in de productie precies weten wat, hoe en wanneer ze het moeten maken. Daarnaast kunnen fabrikanten ervoor kiezen de software de meest ideale prefab volgorde te laten bepalen. En als laatste zorgt BIM4Production voor een slimme logistiek.

BIM4Production begon in 2020 als platform voor de betonindustrie, maar is inmiddels van alle markten thuis. “We zijn in staat om elke willekeurige fabrikant van prefab elementen te helpen met het maken van de vertaling van het BIM-model naar het unieke element om de productieflow aan te sturen en te optimaliseren.”

De Elementen App

De nieuwste stap binnen het platform is: de Elementen App. Dankzij deze app worden papieren werktekeningen vervangen door de digitale variant. Met als voordeel dat de tekeningen altijd up-to-date zijn, overal inzichtelijk en stelt fabrikanten in staat op elk moment in het proces de kwaliteit te toetsen. Met de Elementen App van BIM4Production ben je ook klaar voor de Wet Kwaliteitsborging. De app toont je namelijk digitaal alle losse productie-elementen van een project, bijvoorbeeld wanden, vloeren, staalelementen of elektra-bundels. Deze worden bij elke stap in het productieproces via kwaliteitsvragen voorzien van een kwaliteitslogboek. Je kunt zelfs voor elk uniek element foto’s en kwaliteitsnotities per kwaliteitsvraag vastleggen en opslaan, zodat er een compleet Wkb-logboek ontstaat. Op 12 oktober lanceert BIM4Production tijdens een inspirerende kennissessie op de PREFAB beurs in Den Bosch de Elementen App.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details