Platform over beton en staal in de bouw
BTE Groep neemt Steenhuis Beton over

BTE Groep neemt Steenhuis Beton over

Personeel blijft in dienst, naam en vestigingsplaats blijven onveranderd

De BTE Groep neemt het in Uithuizermeeden (Groningen) gevestigde bedrijf Steenhuis Beton over. Op 8 april is er overeenstemming bereikt over de overname, deze wordt de komende weken geëffectueerd. Met de overname van de specialist op het gebied van prefab betonnen trappen en bordessen versterkt BTE zijn positie in de markt. BTE verwacht dat Steenhuis op termijn geleidelijk zal groeien.

Alle 47 medewerkers blijven in dienst bij Steenhuis. De onderneming is vooral actief in de woning- en utiliteitsbouw. Steenhuis Beton heeft een uitstekende reputatie en staat bekend om de hoge kwaliteit en specialistische kennis. Daarmee past het goed in de BTE Groep. De overname is op 8 april rondgekomen en wordt later deze maand bekrachtigd.

De BTE Groep bestaat uit meerdere prefab betonbedrijven en een betontechnologisch centrum, elk met zijn eigen specialismen. Alle bedrijven zijn zelfstandig actief in de markt en produceren op hun eigen locaties. Dat is straks ook bij Steenhuis het geval. Dankzij het brede assortiment is BTE in 95% van alle bouwsectoren actief. Het betonbedrijf heeft in Nederland en Duitsland een omzet van 170 miljoen euro per jaar.

Potentie
,,Steenhuis is een uitstekende aanvulling op onze huidige activiteiten” zegt algemeen directeur Bart van Melick van de BTE Groep. ,,Het past goed binnen ons bedrijf en onze visie, ook al omdat Steenhuis een hoog kwaliteitsbesef en een uitstekende reputatie heeft en bovendien specialistisch is. En ook niet onbelangrijk: het heeft potentie. De komende tijd komt er veel nieuwe hoogbouw aan. Ook de utiliteitsbouw neemt alleen maar toe.” Het betonbedrijf in het noorden van het land is volgens Van Melick een innovatief en duurzaam bedrijf met uitstekend personeel.

Steenhuis Beton

Sinds 1913
Het familiebedrijf Steenhuis bestaat sinds 1913 en is opgericht door Evert Steenhuis. In 1980 verhuisde de onderneming naar de huidige plek. Sinds die tijd heeft Steenhuis zich steeds meer toegespitst op de productie van prefab betontrappen en -bordessen. Het heeft een eigen vlechterij, modelmakerij en engineering-afdeling. Daardoor kan Steenhuis snel en flexibel produceren.

Er verandert voor de markt weinig bij het bedrijf uit Uithuizermeeden. Van Melick: ,,Steenhuis blijft naar de markt een zelfstandig bedrijf, net als de andere merken van BTE. De naam blijft dan ook behouden, evenals de vestigingsplek. Langzaam zullen er wel synergiën ontstaan, zoals op financieel gebied, bij personeelszaken, inkoop, kennis en innovatie.”

Steenhuis Beton

Verlanglijstje
De gebroeders Steenhuis waren op zoek naar een gezonde overnamekandidaat omdat er in familiekring geen opvolger was. BTE sloot het beste aan. Jan en Evan Steenhuis zijn tevreden: ,,Wij hebben ons hele werkzame leven eraan gewerkt om een mooi bedrijf te realiseren en dat is volgens ons zeker gelukt. We wilden daarom graag een nieuwe eigenaar die niet alleen ons werk voortzet, maar ook van toegevoegde waarde is. De BTE Groep voldoet volledig aan ons verlanglijstje. We hebben er vertrouwen in dat ze goed op ons kindje zullen passen.”

,,Als een kwalitatief goed bedrijf met continuïteit -zoals Steenhuis Beton- zich bij ons meldt, zijn we uiteraard geïnteresseerd.  We zijn trots dat zo’n mooi bedrijf onderdeel van BTE wordt.” zegt algemeen directeur Bart van Melick van BTE.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details