Platform over beton en staal in de bouw
Building Holland krijgt ook groen licht vanuit overheid

Building Holland krijgt ook groen licht vanuit overheid

De Nederlandse overheid heeft op de persconferentie van 24 juni aangekondigd dat ook vakbeurzen vanaf 1 juli weer door kunnen gaan. Dat betekent dat het innovatie event Building Holland op 27, 28 en 29 oktober 2020 in RAI Amsterdam nu ook groen licht krijgt vanuit de overheid. In de persconferentie werd bekend dat zolang mensen onderling anderhalve meter afstand kunnen houden, er geen maximum aantal bezoekers meer geldt voor bijeenkomsten. Building Holland kan en zal voldoen aan de vereiste maatregelen.

Dirk van Gemert, head of events van Building Holland: “We hebben natuurlijk met zijn allen op dit bericht zitten wachten: groen licht, we kunnen door. Dat geeft enthousiasme! We stonden al in de startblokken, maar gaan nu met extra enthousiasme aan de slag om er een fantastisch event van te maken. We merken dat de markt behoefte heeft om samen een extra impuls te geven aan duurzaamheid. Samen met onze 150 partners staan we klaar om onze bezoekers te ontvangen. We hadden al een mooie basis voor de editie van maart die werd verschoven naar oktober. Vanuit die basis bouwen we door.”

“We hebben in de tussentijd niet stil gezeten”, gaat Van Gemert verder. “Inmiddels hebben we ons eerste online event Building Holland Digital (25 juni) achter de rug, met gelukkig heel veel positieve reacties. De volgende Building Holland digital staat gepland op 10 september. Voor ons fysieke event in de RAI hebben we een aantal nieuwe presentaties ontwikkeld: van Future pioneers tot creative zones.”

Vrij bewegen op 1,5 meter van elkaar

Voorwaarde voor het doorgang laten vinden van bijeenkomsten zonder maximum aantal bezoekers, is dat deelnemers van tevoren wordt gevraagd of ze symptomen van Covid-19 vertonen. Ook dienen bezoekers zich vooraf te registeren, iets wat al van toepassing was voor Building Holland. Van Gemert: “Zodra men binnen is, kan er vrij bewogen worden over de beursvloer. Uiteraard hanteren wij op alle plekken op de beursvloer de anderhalve meter afstand. Ook is er de mogelijkheid om zowel op als buiten de beursvloer verantwoord met elkaar te netwerken. Verder worden er extra hygiënemaatregelen getroffen, waaronder extra schoonmaak van bijvoorbeeld sanitair en op diverse plekken zijn desinfectiestations te vinden.”

De reeds geïmplementeerde Smart Badge technologie die toegepast is op Easyfairs beurzen, maakte het al mogelijk om contactloos informatie op de stands van exposanten te scannen en zal nu een nog belangrijkere functie krijgen. Deze badge biedt een digitaal alternatief voor het schudden van handen of het uitwisselen van visitekaartjes. Na afloop van het beursbezoek ontvangt de bezoeker een e-mail met daarin een overzicht van alle exposanten die hij of zij gescand heeft.

Voor meer informatie: www.buildingholland.nl.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details