Platform over beton en staal in de bouw
Cacao-opslag Vollers, Zaandam: Levering afgestemd op montagesnelheid
Wand in de kantelbok.

Cacao-opslag Vollers, Zaandam: Levering afgestemd op montagesnelheid

De levering van 642 enorme wanden voor de bouw van drie opslaghallen werd afgestemd op de montagesnelheid. Projectleider Tom Oort van Tricon: “Door direct te schakelen met de productie, transporteur en uitvoering realiseerden we een duidelijk werkbaar leverschema. Onze expertise op dit gebied kwam hierbij goed van pas.”

De wanden zijn in 325 vrachten op het project aangeleverd.

 Vanwege het enorme formaat van de wanden, 10 meter hoog bij 3,5 meter breed, werden deze op hun langskant en in sledes vervoerd. Na aankomst op de bouw moesten de wanden worden gekanteld. Hiervoor leverde Tricon een speciaal ontwikkelde kantelbok aan. De wanden worden hierin geplaatst en kunnen eenvoudig met een hijskraan gekanteld en op de juiste plek gemonteerd worden. Oort: “Door de omvang van het werk moest het volstorten van de wanden in fases plaatsvinden. Hiervoor hebben wij in de wanden stortonderbrekingen laten opnemen om deze faseringen eenvoudiger te maken.”

Foto vanuit de hal naar buiten. Hier zijn de fases duidelijk zichtbaar.

Bijzonder project

Vier maanden lang leverde Tricon de holle wanden nagenoeg dagelijks aan. Voor de drie hallen ging het in totaal om 325 vrachten. Vanwege het formaat passen er maar twee wanden op een vrachtwagen. Oort: “En je kunt wel wat vooruit leveren, maar niet te veel. Het was ook voor ons een bijzonder project. We zijn daarom vroeg gestart met de voorbereidingen, om eventuele problemen voortijdig te kunnen tackelen. En met succes, want alles is soepel verlopen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details