Platform over beton en staal in de bouw
Cemex en Ecocem zetten in op CO2-arme cementtechnologie met nieuw partnership

Cemex en Ecocem zetten in op CO2-arme cementtechnologie met nieuw partnership

Cemex en Ecocem, twee vooraanstaande bedrijven in de bouwsector in Europa, hebben vandaag een samenwerking aangekondigd gericht op het onderzoeken en ontwikkelen van CO2-arme bouwoplossingen. Vanaf juni 2023 zullen ze gezamenlijk inspanningen leveren om deze koolstofarme technieken te testen en te implementeren, te beginnen in Frankrijk.

Deze samenwerking bouwt voort op een reeds bestaande relatie, waarbij Ecocem al jarenlang grondstoffen levert aan Cemex Frankrijk. Het vernieuwde partnerschap zal zich richten op het gebruik van CO2-arm cement in de betonproductie van Cemex, in lijn met de Europese ambitie van Cemex om tegen 2030 de CO2-uitstoot van al haar activiteiten met 55% te verminderen.

Het partnerschap zal beginnen met het testen van de CO2-arme oplossingen in tien van de Franse readymix productiesites van Cemex. De ambitie is om deze initiatieven in de toekomst verder uit te breiden in Frankrijk en mogelijk ook in andere landen. Het partnerschap met Ecocem is een integraal onderdeel van de ‘Future in Action’-duurzaamheidsstrategie van Cemex.

Michel Andre, Vice President Bouwmaterialen West-Europa en President van Cemex Frankrijk, benadrukt het belang van de samenwerking: “Met deze uitgebreide samenwerking met Ecocem bevestigt Cemex haar toewijding aan het versterken van de duurzaamheidsagenda. Onze ambitie om tegen 2050 een net-zero onderneming te zijn, vereist dat we prioriteit geven aan innovatie en nieuwe technologieën. Onze roadmap naar een 1,5˚ C-scenario is inmiddels gevalideerd door het Science Based Targets-initiative (SBTi) en benadrukt nog eens onze inzet voor duurzamere activiteiten, producten en oplossingen.”

Donal O’Riain, oprichter en algemeen directeur van Ecocem, voegt eraan toe: “Cemex is sinds onze start in Frankrijk een belangrijke partner. Door onze krachten te bundelen, kunnen we aanzienlijke vooruitgang boeken bij het leveren van CO2-arm cement voor gebruik in beton met een veel lagere CO2-footprint. Alleen door partnerships als deze boeken we de vooruitgang die nodig is om de globale klimaatdoelen te halen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details