Platform over beton en staal in de bouw
Nieuws

CERO wint Sustainabilty Award

CERO, de nieuwe lijn van bestratingsproducten op basis van cementvrij geopolymeerbeton van STRADUS, sleepte op woensdag 7 oktober de Sustainability Award in de wacht tijdens de uitreiking van de Techni-Mat Awards

CERO-plaatsing

15 oktober 2020 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Cementvrije CERO-bestrating dubbel in de prijzen op Techni-Mat!

CERO, de nieuwe lijn van bestratingsproducten op basis van cementvrij geopolymeerbeton van STRADUS, sleepte op woensdag 7 oktober de Sustainability Award in de wacht tijdens de uitreiking van de Techni-Mat Awards.  Een professionele jury nomineerde CERO samen met twee andere kandidaten uit een totaal van 26 inzendingen. Dit geeft aan dat CERO een welgekomen innovatie is binnen de bestratingsmarkt. Als grote sterkte noemde de jury het feit dat CERO-bestrating een lagere CO2-uitstoot met zich meebrengt en dit toch weet te combineren met hoogwaardige afwerkingsmogelijkheden voor de deklaag. Het was het eerste dossier van de 26 dat men heeft bekeken en ook meteen het sterkste.

Ook het publiek stemt voor CERO

CERO bleek ook dé grote favoriet van het publiek op Techni-Mat. STRADUS mocht namelijk ook de Audience Award mee naar huis nemen. Bezoekers van de beurs kregen woensdag de kans ook hun stem uit te brengen. CERO nam het hier niet alleen op tegen de twee andere genomineerden in de categorie Sustainability Award, maar ook de drie kandidaten in de categorie Technical Award.

Overige nominaties

De twee andere kandidaten voor de Sustainability Award, innovaties van Riopro en Pluvio, waren beiden innovaties met het oog op infiltratie en filtering van hemelwater. Dit om wateroverlast en uitdroging van de bodem tegen te gaan, een hot topic waar ook STRADUS aan bestratingszijde continue aandacht schenkt.

In kader van de Technical Award werd innovaties van CGK Group, Wavin en Teccon door de jury geselecteerd.

CERO: kwaliteitsvolle sierbestrating, tegen een lagere milieubelasting

Tegen 2030 moet België de CO2-uitstoot verminderen met 35% (t.o.v. 2005). Hierbij hebben ook onze lokale openbare besturen een belangrijke rol. CERO biedt de mogelijkheid op lokaal niveau een steentje bij te dragen aan een duurzame toekomst. Met CERO kies je als bestuur dus voor kwaliteitsvolle sierbestrating, tegen een lagere milieubelasting!

CERO-bestrating maakt gebruik van cementvrij geopolymeerbeton en heeft bijgevolg een zeer lage CO2-uitstoot. Deze ligt tot 70% lager dan die van standaardbetonproducten en zelfs 35% lager dan die van producten op basis van duurzamere cementtypes. Dit zonder in te boeten aan kwaliteit én met de vertrouwde sierdeklagen.

Geopolymeerbeton vervangt cement als bindmiddel door geopolymeer. Geopolymeerbeton is niet nieuw, maar werd in België tot dusver nog niet toegepast voor bestratingsproducten. In navolging van CRH-zusterbedrijf Struyk Verwo Infra, die CERO ontwikkelde en eerder reeds lanceerde op de Nederlandse markt,  brengt STRADUS nu dus voor het eerst bestrating op basis van geopolymeerbeton op de Belgische markt.

CERO is KOMO-gekeurd en past perfect in een circulaire economie. De cementgebonden deklaag maakt dat de vertrouwde sierdeklaag onaangeroerd blijft. Het CERO-assortiment biedt keuze uit meer dan 80 formaten en 5 afwerkingen.

 

 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details