Platform over beton en staal in de bouw
Circulariteitchallenge tunneltechnische installaties.

Circulariteitchallenge tunneltechnische installaties.

Het Centrum Ondergronds Bouwen (COB) biedt toeleveranciers de mogelijkheid om ideeën of toepassingen voor circulaire tunneltechnische installaties te presenteren aan de hele tunnelsector. Het kennisinstituut organiseert hiervoor de circulariteitchallenge tunneltechnische installaties. Inzenden kan nog tot en met 17 november 2023.

Deelnemers aan de challenge kunnen hun ideeën en concrete oplossingen presenteren aan beslissers binnen de tunnelsector tijdens de COB Tunneldag op 25 januari 2024. Daarmee zetten inzenders een eerste stap naar daadwerkelijke implementatie van hun idee. Goed beoordeelde inzendingen krijgen naast de presentatie tijdens de Tunneldag een plek in de Maatregelencatalogus circulaire tunnels. 

De vijf ideeën die het beste scoren, krijgen bovendien een promotiepakket ter waarde van 2.000 euro, bestaande uit een videopname in een professionele studio, publicatie in de verschillende media van het COB en een persbericht (vakmedia en eigen gebruik). Zij krijgen bovendien een onderbouwd advies van het expertteam voor de doorontwikkeling van het idee.

In de tweede helft van november krijgen deelnemers de gelegenheid om hun idee toe te lichten voor de beoordelingscommissie, bestaand uit vijf experts met eigen expertise en ervaring.  

Het doel van de challenge is om minstens twintig circulariteitsmaatregelen te verzamelen voor de eerste versie van de Maatregelencatalogus Circulaire tunnels. Dat wordt een (digitaal) naslagwerk dat de tunnelsector ondersteunt bij onder andere hergebruik van tunneltechnische installaties. De focus ligt in eerste instantie op de vervangings- en renovatie-opgave.

Voor uitgebreide informatie, klik hier.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details