Platform over beton en staal in de bouw
Complexe las- en  constructiewerkzaamheden

Complexe las- en constructiewerkzaamheden

In opdracht van Vervoerregio Amsterdam wordt de Amstelveenlijn momenteel getransformeerd tot Amsteltram. Dat gaat gepaard met een aantal drastische ingrepen, zoals de realisatie van drie nieuwe onderdoorgangen, het vervangen van haltes en het aanpassen van rails, wissels en bovenleidingen. Lommers Welding Services heeft een belangrijk aandeel in deze grootschalige vernieuwingsoperatie.

Lommers Welding Services is bedreven in alle lasdisciplines, snijden en mobiel kotteren.

 

“In opdracht van VITAL verzorgen wij op verschillende locaties van het 20 kilometer lange traject allerlei las- en constructiewerkzaamheden”, zegt Gerda Lommers. De bijdrage van het familiebedrijf is tweeledig. “We zetten onze specialisten in op locatie, maar bereiden ook het nodige voor in onze eigen moderne werkplaats in Purmerend. Dat is gelijk ook onze kracht en wordt gewaardeerd door opdrachtgevers. We zijn NEN-EN 1090, ISO 9001, ISO 3834-2 en VCA gecertificeerd. Doordat wij vaak in het voortraject de kans krijgen om mee te denken, kunnen wij de projecten efficiënter laten verlopen. Dat maakt ons dé partner voor het realiseren van alle soorten constructies.”

Voor de Amstelveenlijn heeft Lommers Welding Services onder meer de ankergordingen aangebracht op de locaties Kronenburg, Zonnestein en Sportlaan.

 

Breed gecertificeerd

Vanaf medio 2014 vallen alle constructiedelen met lastdragende eigenschappen, die in de hoofdberekening worden meegenomen als lastdragend, onder de NEN-EN 1090 norm. Deze constructiedelen moeten worden voorzien van een CE-markering. De norm heeft consequenties voor fabrikanten van stalen en aluminium constructiedelen voor de bouw. Dat betekent dat niet alleen de leverancier van het eindproduct een CE-markering moet kunnen leveren, maar ook alle toeleveranciers. Lommers Welding Services is dan ook een las- en constructiebedrijf in de ruimste zin van het woord. “Als modern familiebedrijf mogen wij ons in Nederland tot één van de grotere rekenen”, zegt Lommers. “Maatwerk, efficiency, veiligheid en kwaliteit zijn voor ons belangrijke begrippen. Ons streven is om kwaliteit te leveren tegen aantrekkelijke prijzen. Wij gaan mee met onze tijd en volgen de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van techniek, risico- en procesbeheersing. Zo waren wij als één van de eerste lasbedrijven gecertificeerd volgens NEN-EN 1090 executieklasse 1, 2, 3 en 4.”

In opdracht van VITAL verzorgt Lommers Welding Services op verschillende locaties van het 20 kilometer lange traject allerlei las- en constructiewerkzaamheden.

 

Gevarieerd dienstenpakket

“Met behulp van onze mobiele werkplaats en lasunits kunnen we op alle moeilijk toegankelijke locaties komen”, vervolgt Lommers. “We zijn bedreven in alle lasdisciplines, snijden en mobiel kotteren. Maar ook in demontage- en montagewerkzaamheden, zelfs vanaf het water. Voor de Amstelveenlijn hebben we onder meer de ankergordingen aangebracht op de locaties Kronenburg, Zonnestein en Sportlaan. De schuifverbindingen ten behoeve van deze ankergordingen zijn in onze werkplaats in Purmerend volledig geprefabriceerd. Daarnaast hebben we op locatie de geprefabriceerde deksloven aan de damwanden gelast. Kortom, een zeer gevarieerd dienstenpakket, waarbij de combinatie van onze mobiele werkplaats op locatie (buitendienst) én onze eigen werkplaats in Purmerend (binnendienst) ten volle is benut.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details