Platform over beton en staal in de bouw
Complexe prefab betonelementen voor project Betonhaven Hilversum
Complete cascobouw door Preco.

Complexe prefab betonelementen voor project Betonhaven Hilversum

Het leveringsprogramma van Preco, gerenommeerd producent van prefab betonelementen, kenmerkt zich niet alleen door een zeer grote variatie. Ook wanneer er tijdens een utiliteitsproject behoefte is aan niet-alledaagse en zelfs complexe vormen, kunnen opdrachtgevers bij Preco terecht. Dat bleek maar weer tijdens de realisatie van het project Betonhaven in Hilversum. 

Op de plaats waar 50 jaar lang betonmortel werd vervaardigd, aan de Zuiderloswal in Hilversum, wordt volgens planning eind 2022 een uniek nieuwbouwproject opgeleverd: drie in robuust beton uitgevoerde bedrijfsverzamelgebouwen met een gezamenlijke oppervlakte van ruim 6.200 m2. Gebouw A (vier bouwlagen) telt 2.530 m2, gebouw B (drie bouwlagen) 1.810 m2 en gebouw C (twee bouwlagen) 1.934 m2. Het complex, dat na realisatie plaats zal bieden aan bedrijfsunits, kantoorruimtes en showrooms, is ontworpen in loftarchitectuur. Een stijl die staat voor veel licht, hoge ruimtes en een open karakter. Voor Hercuton, dat de bouwkundige realisatie van Betonhaven Hilversum voor haar rekening neemt, een kolfje naar haar hand. Het bedrijf bouwde in het verleden namelijk al diverse kantoorpanden met een dergelijk karakter. 

Uitwaswanden op de begane grond.

Bijzonder project

Vanuit de hypermoderne productiefaciliteit op de Ecofactorij in Apeldoorn tekende Preco in opdracht van Hercuton voor de levering van een gemêleerd pakket prefab betonelementen. “We hebben 157 kolommen, meer dan 200 balken, ruim 4.000 vierkante meter wanden en meer dan 4.000 vierkante meter kanaalplaatvloeren geëngineerd, geproduceerd en op de projectlocatie in Hilversum geleverd”, blikt projectleider Sven Janssen namens Preco terug op het, naar eigen zeggen, bijzondere project. “We hebben met dit project andermaal aangetoond dat we een breed pakket oplossingen in prefab kunnen bieden. Bovendien is binnen ons bedrijf alles aanwezig wanneer er elementen worden gevraagd die qua vormgeving niet zouden misstaan als kunstwerk in bijvoorbeeld het Vondelpark. Daarvan is dit project een mooi voorbeeld. Zo zijn binnen gebouw A schuine kolommen toegepast, maar ook 15 meter lange kolommen die zijn voorzien van soms wel vijftien nokken. Overbodig om te zeggen dat het nodige ambachtelijke timmerwerk vereist was om alles op de juiste plaats te krijgen. Maar ook dáárin zijn we geslaagd. We hebben er de kennis, mensen en middelen voor in huis.”

Preco verzorgt niet alleen de productie, maar ook het transport van de elementen.

Trots

Nu voor Preco het werk in het Hilversumse is afgerond, kijkt Janssen met veel voldoening terug. Zowel op de geleverde prestatie als op de samenwerking met Hercuton, een van de vaste bouwpartners van Preco. “Dit project was vanwege de complexiteit voor ons allebei geen alledaagse klus, maar juist een enorme uitdaging”, aldus Janssen. “Samenwerking, vakmanschap en doorzettingsvermogen zijn doorslaggevend geweest bij het uitvoeren van deze bijzondere opdracht. Een uiting van trots is dan ook op zijn plaats voor alle vakmensen van Preco en Hercuton die dit project hebben laten slagen.”   

Totale ontzorging
Als het gaat om prefab beton staat Preco voor totale ontzorging. Niet alleen is het dienstenpakket met onder meer 3D engineering, levering en montage meer dan compleet, de onderneming biedt ook een divers en uitgebreid productenprogramma. Van wanden, kolommen, balken, trappen en bordesplaten tot balkon- en galerijplaten, kanaalplaatvloeren, T-docks en zelfs fotowanden: Preco kan in zowat elke klantwens voorzien.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details