Concrefy
01:42
17-12-2018

Concrefy presenteert zich tijdens Betondag

Fresh thinking for construction

B|A|S Research & Technology heet tegenwoordig Concrefy. De Betondag 2018 werd aangegrepen om die naamsverandering feestelijk bekend te maken. Een mooie stap in de verdere internationalisering van het Venlose ingenieursbureau. We spraken met Toine van Casteren, Managing Director van Concrefy.

Belangrijke thuismarkt
De keuze om de nieuwe naam tijdens de Betondag bekend te maken, is een eerbetoon aan de Nederlandse knowhow op het gebied van betontechnologie. “Sinds de overname door Doka is onze internationale  blik zich steeds verder aan het verruimen. Als wereldwijd Concrete Competence Center richt de aandacht uit alle delen van de wereld zich op ons bedrijf. Ondanks die internationalisering is en blijft Nederland een belangrijke thuismarkt. En met de Betondag als hét evenement waar relaties uit de (beton-)bouw elkaar ontmoeten, is het logisch om juist die dag als podium voor de naamsverandering te gebruiken.”

Betontechnologie kennisniveau
Zoals de claim kort beschrijft richt Concrefy zich met frisse ideeën en moderne technologie op het veranderen van de (beton-)bouw. “Nederland onderscheidt zich internationaal door het hoge kennisniveau van betontechnologie. Alle ingrediënten om succesvol met beton te kunnen bouwen – van grondstoffen tot infrastructuur – zijn in Nederland voorhanden. Mede daardoor heeft de betonbouw in Nederland zo’n grote vlucht genomen. En natuurlijk heeft de Betonvereniging die ontwikkeling ondersteund door de betontechnologische kennis van onze sector op een hoger peil te brengen. Als Concrefy bieden we die kennis aan als exportproduct.”

Decision Support Tools
Concrefy werkt hierbij nauw samen met haar klanten aan mogelijkheden om duurzamere materialen te ontwikkelen, (bouw-)processen verder te industrialiseren en informatiestromen te digitaliseren. De concepten van Concrefy combineren beton- én meettechnologie met data-analyse. “Concremote is daar een mooie voorbeeld van”, aldus Toine van Casteren. “Met dit concept koppelen we betontechnologie en sensortechnieken aan elkaar en gebruiken de resultaten daarvan om praktisch advies te geven. Informatie uit het bouwproces kan zo nuttig worden gebruikt. Het is niet meer ‘meten om te weten’ maar ‘meten om te sturen’. Dat soort Decision Support Tools (DST) geeft bouwende partijen in één oogopslag inzicht en controle.”

Industrialiseringsbehoefte
Dat geldt niet alleen voor werk op locatie maar evenzeer voor fabriek. Toine vervolgt enthousiast: “Onze concepten worden in gelijke mate toegepast op bouwlocaties en in fabrieken. Neem Concremote; de informatie hiervan wordt in betonfabrieken gebruikt voor sturing van het volledige productieproces. Met de informatie van Concremote kan zelfs de bekisting op het juiste moment automatisch worden verwarmd en geopend. Om de bouw concurrerend te houden, worden er momenteel al tal van industrialiseringsprocessen in gang gezet. Die industrialiseringsgolf brengt een enorme informatiebehoefte met zich mee. Onze concepten sluiten daar naadloos op aan.”

Concrefy in vogelvlucht:

  • geaccrediteerd materiaalkundig onderzoek volgens internationale standaarden;
  • product- en procesontwikkeling voor elementen, gebouwen en constructies;
  • kwaliteitsbegeleiding bij certificatie, CE-markering en Factory Production Control;
  • optimalisatie van (beton-)bouwmethoden, bouwprocessen en materialen;
  • oplossingen voor prefabricage en in het werk gestort beton;
  • inspecties, destructief en non-destructief forensisch onderzoek;
  • procescontrole door combinatie van remote sensing en betontechnologie;
  • Decision Support Tools voor optimalisatie en beheer van productie- en bouwprocessen;
  • life cycle management voor bestaande en nieuwe constructies.

www.concrefy.com

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees meer over: A , B , Betondag , Concrefy , Nieuws , S Research & Technology

beton en staalbouw partners

foto samenwerking Trimble-iTs kopiërenBetonhuis