01:02
12-02-2018

CSC door BREEAM erkend

CSC-NL, het door Betonhuis/sector betonmortel vertegenwoordigde certificeringssysteem voor verantwoorde inkoop, productie en levering van beton (CSC), is door de autoriteit BREEAM officieel als keurmerk opgenomen. Bedrijven met een CSC-certificaat zien hun duurzaamheidsagenda daarmee ook door het hoogste orgaan op dit terrein in de bouwketen erkend. Dit betekent, een grote stap in de richting van verdere verduurzaming van de Nederlandse bouwsector.

Concrete Sustainability Council
CSC is een certificeringssysteem gericht op verantwoorde herkomst voor beton, cement en toeslagmaterialen. Het systeem heeft als doel om een wereldwijde standaard te ontwikkelen voor het verantwoord inkopen van grondstoffen en het bijbehorende certificeringssysteem voor productie en levering van beton. Men streeft zo naar het versnellen van verduurzaming van beton en maatschappelijk verantwoorde processen binnen de cement- en betonsector.

BREEAM
BREEAM is de gezaghebbende methode voor duurzaamheidsbeoordeling van gebouwen. Erkenning door BREEAM is het hoogst haalbare voor bouwbedrijven en opdrachtgevers met duurzaamheidsambities. De methode werkt op basis van punten ter verduurzaming van de gebouwde omgeving: van nieuwbouw tot sloop en renovatie. Om dergelijke punten te verkrijgen, kunnen specifieke producten worden gedekt door een milieubeheersysteem (EMS) of een certificeringssysteem voor verantwoorde sourcing (RSCS).

CSC-Gecertificeerd beton
CSC-gecertificeerd beton van alle beschikbare niveaus (brons en hoger) kan een score-niveau van 5 punten behalen, waardoor CSC van toepassing is bij MAT 05 in BREEAM-NL. Dit geeft CSC-gecertificeerde bedrijven niet alleen een voordeel bij het leveren van projecten die op zoek zijn naar BREEAM-certificering. Het biedt ook projectontwikkelaars en bouwbedrijven een extra optie om punten te verdienen onder deze methode.

Als recentelijk aangesloten vereniging binnen de koepel Betonhuis is de sector betonmortel zeer ingenomen met dit resultaat. Het is een vorm van erkenning die haar positie en geloofwaardigheid op het terrein van verduurzaming een stevige impuls zal geven. En dat kan weer als een magneet gaan werken binnen de bouwsector. Zo komen doelstellingen op het gebied duurzaam bouwen alleen maar sneller dichterbij.

Meer informatie: www.csc-nl.nl

Abonneer u op onze nieuwsbrief

beton en staalbouw partners

Parkbosbruggen Gent