Platform over beton en staal in de bouw
CSC goud Betoncentrale Twenthe

CSC goud Betoncentrale Twenthe

Op woensdag 4 september jl. werd door Kiwa een goud Concrete Sustainability Council (CSC) certificaat uitgereikt aan negen centrales van Betoncentrale Twenthe BV (vijf centrales van Betoncentrale Twenthe BV, Betoncentrale Diamant BV, Betoncentrale Drenthe BV, Betoncentrale Eemsmond BV en Betoncentrale Nederrijn BV). Het bedrijf is lid van Betonhuis en zet zich actief in voor verduurzaming van de betonsector. Kwaliteit staat hoog in het vaandel. Dit blijkt uit het ISO 9001 en 14001 gecertificeerde managementsysteem en de KOMO-gecertificeerde producten. “En daar komt nu CSC-goud bij”, aldus Henk ter Welle hoofd productie & technologie, Betoncentrale Twenthe.

Internationale CSC-regeling

De Concrete Sustainability Council heeft de eisen en voorwaarden aan het CSC-certificaat vastgelegd in de Sustainable Concrete Manual 2.0. Het certificaat is daarmee ook een internationale regeling. Er zijn vier niveaus: brons, zilver, goud en platina. In Nederland is CSC-NL (Betonhuis sector betonmortel) de regionale systeembeheerder. De feitelijke certificering wordt uitsluitend uitgevoerd door onafhankelijk certificerende instellingen; Kiwa is er een van.

Bewijsmateriaal

Het CSC-keurmerk is het bewijs dat bedrijven maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het certificatiesysteem stuurt aan op een continue verbetering in de betonsector door samenwerking van producenten en toeleveranciers. De certificaathouder kan op ieder moment zijn certificatieniveau verhogen door het aanleveren van extra bewijsmateriaal. Ter Welle: “Betoncentrale Twenthe BV is al enkele jaren bezig met het duurzaam produceren van beton. Wij zijn trots op het behalen van CSC-goud, hét bewijs van ons duurzame beleid. Het is niet de verantwoordelijkheid van één enkele persoon, maar van iedereen binnen onze organisatie.”

Foto v.l.n.r. Remco Kerkhoven (Betonhuis Betonmortel), Ben Rodenhuis (BC Twenthe), Renate Veltman (BC Twenthe), Henk ter Welle (BC Twenthe) en Pleun Kleinveld (Kiwa)

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details