Platform over beton en staal in de bouw
CSC goud voor Cementbouw Betonmortel BV

CSC goud voor Cementbouw Betonmortel BV

Tien nieuwe duurzaamheidscertificaten uitgereikt tijdens de InfraTech 2019

Tijdens de Infratech heeft Kiwa tien gouden CSC-certificaten uitgereikt aan de betonmortelcentrales van Cementbouw. Alle vestigingen van Cementbouw zijn hierdoor koploper in het duurzaam produceren van beton.

De betonsector wordt steeds duurzamer. CSC is een tastbaar bewijs dat de betonsector verduurzaamt en op weg is om de klimaatdoelstellingen te halen,” aldus Paul Ewalds, van Betonhuis, kenniscentrum en de expert op het gebied van duurzaam bouwen met beton. Anne Wolfsen, directeur Cementbouw Betonmortel BV (CRH) voegt toe: “Als een van de vooraanstaande organisaties binnen de betonmortelsector ziet Cementbouw het als haar verantwoordelijkheid om duurzame oplossingen te bieden. Wij kunnen een substantiële bijdrage leveren aan de duurzaamheidsdoelen van onze opdrachtgevers, die kijken naar duurzaamheidselementen als CO2-uitstoot, MKI-score, het gebruik van secundaire grondstoffen en circulariteit.

Aantoonbaar duurzaam produceren
Het CSC-certificaat maakt duurzaamheid aantoonbaar en vormt voor afnemers van beton het bewijs daarvan. Zowel voor landelijk opererende bedrijven als voor regionale spelers is het van belang om maatregelen door te voeren om duurzamer te produceren. Als voorbeeld wordt het CSC certificaat gewaardeerd met een herkomstclasseringsniveau (tierlevel) van 1 in BREEAM.

Internationale regeling
De Concrete Sustainability Council heeft de eisen en voorwaarden aan het CSC-certificaat vastgelegd in de Sustainable Concrete Manual. Het certificaat heeft een internationale status. Er zijn vier niveaus: brons, zilver, goud en platina. De feitelijke certificering wordt uitsluitend uitgevoerd door bij CSC aangesloten en onafhankelijke certificerende instellingen; Kiwa, SGS en SKG-IKOB. Voor meer informatie over het certificaat CSC zie www.csc-nl.nl.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details