Damwandprofielen Gooimeer
01:46
18-07-2017

Damwandprofielen van uitmuntende kwaliteit uit Almere

Sinds 1976 is de naam Gooimeer synoniem voor de verkoop en verhuur van een breed assortiment stalen damwandprofielen. Maar ook voor hoekprofielen, rijplaten, buispalen, balken, slotafdichtingen en verankeringen vinden afnemers in het familiebedrijf een ervaren, flexibele en op service gerichte partner. Een status die met de levering van een complete reeks hoogwaardige stalen damwandprofielen van Chinese makelij verder wordt verhoogd.

“Met onze nieuwe Z-profielen geven we niet alleen de gevestigde orde stevig tegengas, de producten zijn ook nog eens van een uitzonderlijke kwaliteit”, zegt directeur Patrick Stoelhorst. “Zowel qua dikte, vorm als rechtheid voldoen deze profielen precies aan de modernste eisen. De kaarsrechte profielen worden geleverd volgens de nominale waarden, zoals het hoort, en niet op de grenzen van de mintoleranties.”

Zo’n 41 jaar geleden legde de vader van Patrick Stoelhorst in Naarden de basis voor Gooimeer. Al ruim twintig jaar geldt het centraal gelegen Almere als vestigingsplaats. Van hieruit bedient het bedrijf niet alleen afnemers in Nederland, ook in de rest van West-Europa en zelfs daarbuiten geldt Gooimeer inmiddels als een gerenommeerde en veelzijdige leverancier. “We leveren al het staal dat rondom en in de bouwput benodigd is”, zegt Stoelhorst. “Daarbij ligt de nadruk op stalen damwandprofielen voor zowel verhuur als verkoop, dat is écht ons specialisme.”

Damwandprofielen Gooimeer

ALTERNATIEF
Zo introduceerde Gooimeer enige jaren geleden al met groot succes de profielen van Gerdau met Ball & Socket-slotverbinding op de Nederlandse markt. Daarnaast was het tot 2016 exclusief vertegenwoordiger van HSP, de Duitse fabrikant van stalen damwanden. “Maar nadat deze fabrikant door ArcelorMittal van de markt is weggeconcurreerd teneinde waarschijnlijk een monopolypositie te verwerven, waren we genoodzaakt op zoek te gaan naar een goed alternatief”, aldus Stoelhorst. “Dat hebben we met de hoogwaardige Z-profielen, geproduceerd binnen een nieuwe, hypermoderne fabriek in China, sinds ruim een jaar gevonden.”

ONDERSCHEID
De Chinese Z-profielen voldoen kwalitatief aan alle hedendaagse eisen. Bovendien worden ze door Gooimeer na een uitgebreide inspectie conform Eurocode 10248 deel 1 en 2 geleverd met kwaliteitscertificaat. “De producten onderscheiden zich door een constante, werkelijk uitmuntende kwaliteit”, aldus Stoelhorst. “Met name de rechtheid van de profielen is ongekend, iets waar de concurrentie bij lange na niet aan kan tippen.” Daardoor zijn ze veel makkelijker aan te brengen (wat de vele referentieprojecten ook al bewezen hebben) en hebben ze dus ook veel minder (slot)schade. “Dat maakt ze vanwege de langere levensduur uitermate interessant voor de verkoop, maar zeker ook voor de verhuur. De profielen zijn immers vaker te gebruiken alvorens ze versleten zijn. Bovendien zijn ze in de alle sterkteklassen inzetbaar. Daardoor zijn we in staat om voor elke wens en behoefte een oplossing bieden. Inmiddels hebben we enige duizenden tonnen op voorraad.”

Damwandprofielen Gooimeer

COMPLETE REEKS
Afgaande op de signalen vanuit de markt is de tevredenheid bij de omvangrijke klantenkring van Gooimeer groot. “Inmiddels hebben we al enkele tientallen projecten succesvol beleverd en wordt onze referentielijst zowat elke dag langer”, zegt Stoelhorst trots. “Daar komt bij dat we op dit moment de damwandreeks compleet hebben van Wx in 1.200 tot 4.000 cm3 per meter. Een serie die maar blijft groeien. Naar verwachting zullen zwaardere profielen in de loop van dit jaar volgen. We stellen alles in het werk om onze status als damwandspecialist telkens weer te bevestigen én te verhogen.”

Tekst: Chris Elbers     Beeld: Gooimeer

Abonneer u op onze nieuwsbrief

beton en staalbouw partners

CRUX Engineering bv omgevingDe Waalpaal trillingsvrij