Platform over beton en staal in de bouw
De hergebruikpotentie van bestaande gebouwen benutten met behulp van de QuickScan Circulaire Bouwstromen

De hergebruikpotentie van bestaande gebouwen benutten met behulp van de QuickScan Circulaire Bouwstromen

Om de Rijksbrede doelstelling ‘Nederland circulair in 2050’ te bereiken, moet er iets veranderen in de manier waarop we landelijk met gebouwen omgaan. Hergebruik van gehele objecten of onderdelen daarvan speelt in deze circulaire transitie een fundamentele rol. Koplopers Markus, IDDS, Nebest, IMd Raadgevende Ingenieurs, Planalogic en Building Changes slaan de handen ineen en hebben hun kennis op het gebied van materiaalinventarisaties, beoordeling van materiaaleigenschappen, constructies, ontwerp, sloop en innovatie samengebracht in de QuickScan Circulaire Bouwstromen.

Tijdens het Circulaire Bouwstromen event van donderdag 28 september wordt deze tool gelanceerd en wordt u meegenomen in de stappen; van inventarisatie, sloop tot aan realisatie, om uw hergebruikproject tot een succes te maken. Er worden concrete handvatten geboden hoe om te gaan met het hergebruiken van bestaande gebouwen. Ten slotte komt u aan de hand van enkele praktijkvoorbeelden meer te weten over de do’s en don’ts bij het in praktijk brengen van hergebruik.

Wat, wanneer en waar.

  • Onderwerp: Circulaire bouwstromen
  • Datum: 28 september 2023
  • Tijdstip: 11.30-16.30 uur
  • Locatie: Kantoor IMd, Piekstraat 77, Havennummer 1115, 3071 EL te Rotterdam
  • Kosten: Gratis
  • Sprekers: Pim Peters, Sybren Steensma, Wouter van den Berg, Thijs Noordhoek, Ties Rijkers, Bram Kroon, Patrick Lenaers en Arnoud Koot

Voor meer informatie klik hier.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details