Platform over beton en staal in de bouw
De hoge staalplaat-betonvloer heeft een upgrade gekregen

De hoge staalplaat-betonvloer heeft een upgrade gekregen

Bastion Zuid vormt een iconisch kantorencomplex in Den Bosch en ondergaat momenteel een volledige transformatie. In juni 2023 is gestart met de grootschalige renovatie, nieuwbouw en verduurzaming van dit complex. “Hier liggen de allereerste ComFlor 210+ staalplaten”, vertelt Henk Prins, directeur bij Dutch Engineering, dat een zevental ComFlor staalplaat-betonvloeren en ASB-liggers levert. “De ComFlor 210 vloerplaat hebben we eind jaren tachtig zelf in productie genomen, bestemd voor grote overspanningen tot negen meter. De vloerplaat heeft altijd goed zijn werk gedaan, maar na veertig jaar was het tijd voor een stukje vernieuwing. De ComFlor 210+ kent zowel enkele esthetische als technische verbeteringen.”

De ComFlor 210+ vloerplaten zijn bestemd voor grote overspanningen tot negen meter.

“Vanaf het vierde kwartaal 2023 is de nieuwe ComFlor 210+ verkrijgbaar en sindsdien zijn er al zo’n tien klussen mee uitgevoerd. Voor ervaren mensen was de montage van de oude ComFlor 210 geen enkel probleem, maar het was wel één van de lastigere platen om te verwerken. De nieuwe plaat verwerkt erg prettig, hoor ik van klanten. Door de optie met coating aan de onderzijde, is hij uitermate geschikt voor de bouw van parkeergarages, maar zeker ook voor renovaties, industriële projecten, kantoor- en appartementenbouw.”

Esthetica

“Bij de ComFlor 210+ zijn de bevestigingsmaterialen van de zijoverlappen geïntegreerd in de betondoorsnede. Daardoor is de onderzijde van de plaat mooi vlak en is er dus geen sprake meer van boorpunten die uitsteken. Dit kan interessant zijn voor projecten waar esthetica een belangrijke rol speelt. Bovendien was de ComFlor 210 alleen leverbaar in verzinkt staal, terwijl de nieuwe variant tevens met een coating aan de onderzijde geleverd kan worden.”

‘Je behaalt ook enige tijdswinst omdat je geen afschuifclips meer hoeft toe te passen.’

Constructieve verbetering

Doordat bij de ComFlor 210+ de schroeven allemaal zijn meegestort in het beton, leveren zij ook een bijdrage aan de verankering van de platen in het beton. “Het hele concept van de staalplaat-betonvloer is immers dat die staalplaten als onderwapening functioneren en dus ook een constructieve rol spelen in het ontwerp van een gebouw. Een andere technische verbetering is de degelijke verticale verankering van de plaat in de composiete doorsnede.” Onderzoek van de TU Delft wijst uit dat de ComFlor 210+ circa dertig procent sterker is dan zijn voorganger.

Goed bevallen

JG Staalplaat betonvloeren BV is gespecialiseerd in staalplaat-betonvloeren en schakelt voor de berekening en levering van staalplaat-betonvloeren regelmatig Dutch Engineering in. Voor het project Bastion Zuid koos zij voor de nieuwe ComFlor 210+ platen. Directeur Wim Snelders: “Dit project was een samenspel met staalbouwspecialist Dijkstaal uit Maassluis en Koninklijke Woudenberg. De vernieuwde variant is goed bevallen en zullen we in de toekomst altijd kiezen, wanneer de constructeur de ComFlor 210 aanraadt. Naast de genoemde voordelen, behaal je namelijk ook enige tijdswinst omdat je geen afsluitclips meer hoeft toe te passen.”

Bij de vernieuwde ComFlor 210+ steken aan de onderzijde geen boorpunten meer uit.

Grote productenrange

“Het prettige aan Dutch Engineering is dat ik hier verschillende types platen en vloerdiktes kan inkopen. Doordat vorig jaar de productie grotendeels van Groot-Brittannië naar Nederland is verplaatst, is bovendien de leversnelheid verhoogd.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details