Platform over beton en staal in de bouw
De implementatie van certificeringen anders bekeken
Gedetailleerde checklists garanderen de hoogste veiligheid.

De implementatie van certificeringen anders bekeken

VAN NOODZAAK NAAR COMPETITIEF VOORDEEL

CertificeringsAdvies Nederland ontzorgt al ruim 30 jaar bedrijven en hun individuele medewerkers in Nederland, en occasioneel in België, bij het behalen van de certificaten die nodig en/of wettelijk verplicht zijn om op een veilige, betrouwbare en rendabele manier hun activiteiten te kunnen uitoefenen. Door het aanbieden van advies, audits, trainingen, interim-management en outsourcing zorgt CertificeringsAdvies Nederland voor een praktische en haalbare implementatie op maat van bedrijven in de meest uiteenlopende branches.

Certificeren: ook voor industriële projecten.

Het bos en de bomen…

Nog niet eerder had de bedrijfswereld te maken met zulke complexe regelgeving als op de dag van vandaag. Oude regelgeving wordt met de regelmaat van een klok geactualiseerd en ook compleet nieuwe normen worden in een hoog tempo opgelegd. Het is voor veel bedrijven een tijdrovende én complexe bezigheid om dit allemaal bij te houden. Vaak ziet men door de bomen het bos niet meer. CertificeringsAdvies Nederland beschikt over de nodige expertise en de juiste, gekwalificeerde medewerkers om dit voor klanten over te nemen.

Alle organisaties krijgen ermee te maken

De branches waarin CertificeringsAdvies Nederland werkzaam is, zijn vrij uiteenlopend en beslaan onder andere de zakelijke dienstverlening en IT, bouw, techniek en industrie, zorgsector, overheid, uitzendbranche, transport, logistiek en food & feed. Het is de bedoeling om de werkmethodiek binnen een bedrijf naar een hoger niveau te tillen, om de veiligheid op de werkvloer of de bouwplek te vrijwaren door het risico op arbeidsongevallen te verkleinen en om nieuwe commerciële opportuniteiten te creëren. Certificeringen zijn niet enkel een noodzaak, maar vormen tevens een flinke toegevoegde waarde voor elke organisatie.

Veilig werken met machines op de bouwplaats.

De juiste certificering voor elke norm

Martijn Jonkers, Teamleader Kwaliteit, Arbo en Milieu: “Met onze diensten introduceren wij een certificeerbaar managementsysteem dat perfect aansluit bij de betreffende organisatie. Omdat we dicht bij de klant staan, kunnen we daarbij zeer pragmatisch te werk gaan. In mijn geval gaat het dan voornamelijk over kwaliteitsnormen en het voldoen aan de Arbeidsomstandighedenwet (Arbo) en milieureglementering, volgens de geldende, specifieke normen zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA en ISO 45001. We beperken ons hierbij niet tot een eenmalige kennisoverdracht, maar kunnen ook structurele samenwerkingen opzetten met de klant, van één dag per week tot één dag per kwartaal.”

Betekenisvol voor de bouwsector

Jeffrey Hekelaar, Sales Manager Bouw: “De ruimere bouwsector, van opdrachtgevers over bouwbedrijven tot en met onderaannemers en producenten van bouwmaterialen, hebben de laatste jaren veel inspanningen geleverd om de veiligheid op de werkvloer of de bouwplaats te verhogen. We helpen onze klanten uit de bouwsector om het veiligheidsbewustzijn sterk te verhogen en de samenwerking tussen alle betrokken partijen te stroomlijnen. Dit gebeurt o.a. aan de hand van certificeringen volgens de ‘Veiligheidsladder’ (Safety Culture Ladder). Volgens de 5 treden van deze ladder, van pathologisch en afwachtend tot ronduit vooruitstrevend, begeleiden wij de klant bij het behalen van de gewenste trede. Steeds meer opdrachtgevers stellen dit aantoonbare veiligheidsbewustzijn als voorwaarde om een opdracht toe te wijzen. Met andere woorden: het behalen van de hoogste treden is niet enkel goed voor het imago van een bouwbedrijf, het opent tevens de mogelijkheid om mee te dingen naar grotere aanbestedingen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details