Platform over beton en staal in de bouw
De kracht van data & inzichten om duurzamer te ondernemen

De kracht van data & inzichten om duurzamer te ondernemen

Digitalisatie & duurzaamheid gaan hand in hand

Internet of Things bedrijf Suivo ging in 2010 in Edegem van start met klassieke track & trace oplossingen voor bedrijven. Ondertussen biedt ze ‘data & inzichten’ aan in een 3D view en is ze een belangrijke schakel in de informatieketting / digitalisering bij haar klanten. 3D? De oplossingen van Suivo helpen in het Vehicle Telematics, Mobile Workforce en Asset Management. 

‘We digitaliseren je workflows door collega’s en de assets die ze gebruiken te connecteren’, zeggen ze bij Suivo. De 3D aanpak laat toe het Suivo IoT Cloud platform gefaseerd uit te rollen, volgens de prioriteiten die organisaties hebben. Recent voegden ze de ‘Eco Drive App’ aan hun IoT Cloud Platform toe, die het begrip ‘duurzame mobiliteit’ ongetwijfeld een nieuwe invulling zal geven. De app is toepasbaar in alle sectoren en leidt via analyse tot verhelderende inzichten.

Peter Geldhof, CEO van Suivo.

Meer efficiëntie en minder vervuiling onderweg

Bij ondernemers is de laatste jaren het bewustzijn sterk gegroeid dat ritten efficiënter gepland moeten worden. Elke minder gereden kilometer telt qua kostenbesparing en leidt tot minder vervuiling. Om aan deze steeds frequenter ontluikende managementideeën concrete invulling te geven, werkte Suivo handige ‘of the shelf’ beschikbare oplossingen voor diverse sectoren uit. Suivo bedient klanten uit de publieke sector, bouw, utilities, transport, logistiek, politie- en brandweerkorpsen, … 

Gegevens van onder meer ritten, ladingen, zendingen, voertuigen, gereedschappen, andere materialen en assets en chauffeurs zijn realtime consulteerbaar. Zo ontwikkelde Suivo eerder al voor de sector van het stortklare beton een kant-en-klare oplossing, die elke beweging van een betonmixer registreert op het Cloud Platform, inclusief het laden en lossen en integratie met het ERP systeem; de droom van iedere dispatcher.

De nieuwe Eco Drive App.

Eco Drive App: de chauffeur krijgt het stuur in handen

De Eco Drive App die Suivo recent heeft gelanceerd, geeft zowel de platformbeheerder als de individuele chauffeur inzicht in het eigen rijgedrag en relevante voertuiggegevens. De opgeslagen data kunnen per dag en per voertuig weergegeven worden en omvatten tal van gegevens over afgelegde ritten: gereden kilometers, stationair draaien, G-krachten, verbruik, snelheden, overtredingen… Op die manier krijgt de chauffeur letterlijk en figuurlijk meer het stuur in eigen hand om het rijgedrag aan te passen of bij te sturen op basis van de geregistreerde parameters.

Optimaliseren van beschikbare capaciteit via track & trace, truck & trailer pairing, eco driving, registratie…

Eco-Score gamificatie leidt tot betere acceptatie

De Eco Drive App moet chauffeurs meer inzicht geven in hun eigen rijgedrag en aanzetten tot meer milieu- en veiligheidsbewust rijden. Zo kunnen ze bijvoorbeeld zelf zien waar ze te snel reden of waar ze te hard remden en hun rijgedrag hieraan aanpassen. De app heeft maatschappelijke relevantie, zeker in de huidige tijdsgeest en stimuleert dankzij haar onmiddellijke feedback na iedere rit een mentaliteitswijziging. In de toekomst zal de toevoeging van een gamification element het gebruik nog vlotter helpen inburgeren.

Deze ontwikkeling illustreert alvast de evolutie van Suivo: van het verkopen van tracking devices naar digitalisatie oplossingen. Het uiteindelijke doel van het capteren, connecteren en centraliseren van data is optimaliseren. Met name het optimaliseren van workflows en de bestaande capaciteit. Suivo gelooft in open platformen en koppelingen met bestaande data om zo tot unieke inzichten te komen die leiden tot een duurzame bedrijfsvoering.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details