Platform over beton en staal in de bouw
De levensduur van constructies aanzienlijk verlengen: Een duurzame behandeling van beton, staal en betonstaal
Onderzoek en renovatie betonnen silo’s.

De levensduur van constructies aanzienlijk verlengen: Een duurzame behandeling van beton, staal en betonstaal

Bjond Innovation is een dienstverlenend kennisbedrijf opgericht door Jo van Montfort. Vanuit een ruime ervaring biedt het bedrijf advies en bijstand in de bescherming van bouwmaterialen zoals staal, beton en betonstaal. Ook wordt Bjond Innovation steeds vaker ingeschakeld voor schadevaststellingen bij deze materialen en de herstelling ervan. Deze expertise is van kapitaal belang om de veiligheid te waarborgen en de levensduur te verhogen van monumenten, kunstwerken, utilitaire gebouwen, tunnels, kantoorgebouwen en woontorens.

Onderzoek coating stalen silo’s.

Integrale aanpak

Bjond Innovation benadert elke vraagstelling vanuit een 360° visie. Zo wordt eerst bekeken welke specifieke eisen aan de materialen zelf gesteld worden. Dan worden deze geëvalueerd in de gehele context. Daarbij wordt rekening gehouden met het gebruik, in casu toleranties en belasting, met de minimale levensduur en de invloed van externe factoren zoals het weer in het algemeen of de invloed van een maritieme omgeving in het bijzonder op de materialen. Op basis van deze complexe parameters stelt Bjond Innovation de meest afdoende behandeling voor met de aangepaste coatings. Hierbij beschouwt ze de coatings zelf als bouwmaterialen, met hun eigen mechanische en fysische eigenschappen.

Bjond Innovation biedt haar diensten niet enkel aan voor nieuwbouw, maar ook voor renovatie. Ze wordt de laatste jaren ook steeds meer geconsulteerd voor schade-expertises bij bestaande bouwwerken waarbij ze duurzame oplossingen voor herstelling naar voren schuift.

Renovatie stalen dak kerk met onderzoek kwaliteit coatings.

Meten is weten

Bjond Innovation staat tevens in voor de monitoring van de bouwmaterialen, want meten is pas zeker weten. Hiervoor ontwikkelde ze kleine sensoren met zender die permanent en vanop afstand kunnen worden uitgelezen, zonder dat iemand ter plaatse hoeft te gaan. Deze units, met de grootte van een smartphone, laten het toe om realtime vast te stellen hoe de materialen zich ‘voelen’ of ‘gedragen’ en welke interventies daarbij nodig zijn. Een mooi praktijkvoorbeeld hiervan vinden we terug bij de Zeelandbrug, de langste brug van Nederland, waarvan de toestand van de pijlers permanent geconsulteerd kan worden.

Brug met corrosieschade.

Sterk in innovatie

De hele aanpak van Bjond Innovation is gesteund op innovatie en out of the box denken. Zo ontwikkele ze, zelf of samen met externe specialisten, eigen onderhouds- en herstelstrategieën, eigen meet- en monitoringapparatuur en nieuwe anti-corrosieconcepten tot en met compleet nieuwe bouwmaterialen en superbeschermende tolerante coatings. Haar werkwijze spitst zich toe op ‘Product – Process & People’ waarbij ook het milieu maximaal ontzien wordt.

Onderzoek corrosie beton en staal.

Recent ontwikkelde Bjond Innovation, samen met een externe partner, twee grensverleggende beschermende coatings: één om beton te beschermen tegen zuren en één voor staal. Ze zijn gemaakt op basis van keramische bindmiddelen die geen schadelijke resten of chemisch afval veroorzaken en zelfs aangebracht kunnen worden op natte of deels verroeste oppervlakken. Het aanbrengen van deze nieuwe coatings valt tot 50% voordeliger uit dan andere, vergelijkbare behandelingen. De toepassing van deze keramische coatings op betonstaal vrijwaart veel langer de stabiliteit van het bouwwerk. Dankzij deze innovatie kan de verwachte levensduur van beton verdubbeld worden van 50 naar 100 jaar!   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details