Platform over beton en staal in de bouw
De Pen | Ing. Karin van Kuffeler, Productmanager bij Mavotrans

De Pen | Ing. Karin van Kuffeler, Productmanager bij Mavotrans

Waarom moeilijk doen als het ook samen kan

Voor deze uitgave van Beton & Staalbouw is mij gevraagd de pen ter hand te nemen. Graag maak ik van deze gelegenheid gebruik om het belang van samenwerking binnen de keten te belichten. In een omgeving die steeds sneller en ingrijpender verandert, en dat geldt ook zeker voor de bouwbranche, is innovatie noodzakelijk. Binnen de branche staan we steeds opnieuw voor kansen en uitdagingen waar we met elkaar oplossingen voor moeten zoeken.

De branche heeft baat bij het ontwikkelen en succesvol implementeren van nieuwe ideeën, producten, processen en diensten. Gelukkig is hieraan binnen de bouw geen gebrek, het bruist van de nieuwe ideeën, initiatieven en ontwikkelingen en op allerlei terreinen wordt hier hard aan gewerkt. Samenwerking binnen de keten speelt hierbij, wat mij betreft, een cruciale rol; het levert vele voordelen en een beter eindresultaat. Een keten die goed samenwerkt, zorgt voor een hogere kwaliteit van de eindproducten, verspilt minder, spoort aan tot innovatie, werkt veiliger en past zich eenvoudiger aan de ontwikkelingen in de markt aan.

Ik ben ervan overtuigd dat je verder komt door de samenwerking met partners te zoeken. Het delen van kennis, expertise en ervaring levert een positieve bijdrage aan je uiteindelijke doelen. Hierbij is het van belang dat bedrijven zich niet langer focussen op persoonlijk financieel gewin en voordeel, maar gaan voor het optimaliseren van het grotere geheel en samen een doel nastreven. Bij ketensamenwerking moet bij de deelnemende partijen het projectbelang of het belang van de opdrachtgever of eindgebruiker voorop staan. Dit moet boven het eigen belang worden gesteld.

Ook in mijn functie als productmanager bij Mavotrans, gespecialiseerd toeleverancier van bouwproducten, streef ik naar een intensieve en hechte samenwerking met partners. In mijn geval is dit vooral op het gebied van onze toeleveranciers. Een mooi praktijkvoorbeeld hebben wij begin dit jaar mogen realiseren, door een partnership aan te gaan met Molenaar Betonindustrie. Mavotrans verzorgt vanaf 2020 de volledige distributie van het complete productassortiment van Molenaar Betonindustrie voor de Nederlandse burgerlijke en utiliteitsbouw. Hierdoor kan Molenaar zich voor 100% toeleggen op de productie van betonproducten. Zo maken wij optimaal gebruik van elkaars kwaliteiten en capaciteiten, zodat uiteindelijk de eindgebruiker hier het meeste voordeel van ervaart. De samenwerking resulteert in een verbetering van de kwaliteit en servicegraad naar ons beider klanten.

Samen bouwen aan een mooie toekomst, daar wil ik voor pleiten en naar streven. Hoe meer inzicht we elkaar kunnen en willen geven in de voordelen van samenwerking binnen de keten en hoe meer we elkaar stimuleren en enthousiasmeren, hoe verder we zullen komen in de sector. Iemand die mijn mening in deze zeker deelt, is Corné Molenaar, directeur van Molenaar Betonindustrie en daarom geef ik graag de pen aan hem door.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details