Platform over beton en staal in de bouw
De Pen | Jerry van Dijk Sales Manager van Kyocera Senco Netherlands B.V. in Valkenswaard

De Pen | Jerry van Dijk Sales Manager van Kyocera Senco Netherlands B.V. in Valkenswaard

Meer efficiëntie in bouwlogistiek

Steeds vaker krijgt Kyocera Senco Netherlands B.V. – voorheen PBT Fasteners – de vraag van klanten of er meegedacht kan worden in logistieke oplossingen voor op de bouwlocatie en/of de productielocatie. Als toeleverancier van bevestigingsmaterialen aan partijen in de staalbouw, betonindustrie, grond-, weg- en waterbouw en kassenbouw zien wij dat klanten af willen van materiaal dat vaak jaren op voorraad ligt – wat in principe als verspilling wordt gezien. Om dit tegen te gaan, productieprocessen te vereenvoudigen en kostbare spoedzendingen tegen te gaan, wordt er gevraagd om meer conceptmatig mee te denken.

In een toekomst waarin verduurzaamd wordt en veel materiaal overbodig lijkt te worden, zullen nog altijd bevestigingsmiddelen gebruikt blijven worden. Ook in een toekomst waarin complexe stalen knooppunten ge-3D-print worden. Bij navraag wordt dit beaamd door de vorige schrijver van ‘De Pen’, Vincent Wegener, Managing Director van RAMLAB.

Ontzorgen

Kyocera Senco Netherlands B.V. uit Valkenswaard, onderdeel van het globaal opererende Kyocera uit Japan, ziet dus dat meer inkopers en projectleiders niet meer alleen maar inkopen omdat complexe stalen componenten aan elkaar gebout moeten worden, maar ook eisen stellen aan de levering. Zoals just-in-time delivery op projecten, maar ook dat er wordt meegedacht over het interne productie- en logistieke proces.

SIM (Smart Inventory Management) is één van de oplossingen die Kyocera Senco Netherlands B.V. biedt. Integratie op elk gewenst niveau en de implementatie hiervan biedt de klant de kans om alle processen verder te optimaliseren. Dit houdt in dat nooit meer ‘out of stock’-situaties ontstaan en het productieproces tot stilstand komt. Door optimaal materiaalgebruik en digitalisering van het voorraadsysteem kan elke bouwer veel slimmer en op maat bediend worden. Veel partijen uit de beton- en staalwereld leggen dit vraagstuk bij ons neer. Ontzorgen doen wij bijvoorbeeld in de vorm van het leveren van volledig geassembleerde haakankersets. Levering op de bouwlocatie van deze unieke kant-en-klare ankersets is hierdoor niet langer een tijdrovende en foutgevoelige bezigheid van de klant.

Krachten bundelen

Duurzaam, energieneutraal en circulair bouwen: hedendaagse terminologie waar veel aandacht aan wordt besteed. Dat wij als toeleverancier worden gevraagd om nog ‘gewoon prijzen’ te maken, bestaat nog steeds, maar er moet rekening gehouden worden met de eisen omtrent normen en standaarden volgens de Europese Richtlijn Constructiebouw. Veel belangrijker is dat samen met de klant wordt gekeken naar toegevoegde waarde, om samen te zorgen voor een goed en efficiënt georganiseerd bestel- en levertraject. Wanneer deze afstemming meer zal plaatsvinden, dragen ook wij ons steentje bij om de verspilling van grondstoffen tegen te gaan.

Het gaat uiteindelijk om het resultaat dat door kwaliteit en samenwerking wordt behaald. En ja, dat heeft vooral te maken met gunning. Ga je samen een project optuigen, of blijft men hangen in de traditionele bouwkolomgedachte en gaat het alleen om prijs? Nee, er is veel meer toegevoegde waarde te behalen in de samenwerking.

Verbindingen

Het leveren van bouten, moeren, draadeinden – op maat gezaagd – en verankeringen is maar een klein onderdeel van een bouwproject, maar o zo belangrijk. Het leveren van een hoge kwaliteit aan bevestigingsmaterialen met o.a. CE-markering zorgt voor de juiste verbinding in een dragende staalconstructie. De eisen liggen hoog, er is veel vraag naar maatwerk en om dit te integreren en de interne processen bij de klant te optimaliseren, zal er over en weer kennis uitgewisseld moeten worden.

Het rendement dat eenieder in de bouwkolom nastreeft, is alleen haalbaar als de verbinding wordt gezocht tijdens dit proces tussen bouwer en toeleverancier. Hierin zit een grote meerwaarde: de motivatie en de kans voor toekomst.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details