Platform over beton en staal in de bouw
De top 5 signalen die je vertellen dat je bedrijf toe is aan een ERP-oplossing

De top 5 signalen die je vertellen dat je bedrijf toe is aan een ERP-oplossing

Remmen je huidige systemen je in de bedrijfsvoering van je bedrijf? Dan is het tijd voor actie. Hier vind je de top 5 signalen dat een ERP-oplossing voor veel rendement gaat zorgen.

1. Je hebt veel verschillende softwarepakketten voor je processen.

Denk aan calculatie, projectplanning, montageplanning, HR, apps voor op de bouwplaats of werf, materieelbeheer, kwaliteitsbeheer… Dit veroorzaakt chaos en zelfs fouten. Processen lopen niet meer gesmeerd. ERP-software integreert deze processen, zodat alle bedrijfsprocessen op dezelfde database werken.

2. Je hebt geen makkelijke toegang tot de benodigde informatie over je bedrijf.

Wat is het verwachte resultaat van de lopende projecten? Wat is de status van het tekenwerk van een project? Hoeveel tijd hebben we nog nodig in de productie of de montage om het project op te leveren? Hebben we genoeg geld in kas om die zeer efficiënte nieuwe boor/zaagstraat te kopen? Hoe staat het met de dekking van de algemene kosten? Halen we de planning voor dit project?

Als je bedrijf afhankelijk is van die afzonderlijke systemen en spreadsheets die steeds moeten worden bijgewerkt en handmatig moeten worden aangepast, duurt het een eeuwigheid om die informatie accuraat, betrouwbaar en snel boven water te krijgen. ERP-software levert je deze – en alle andere – informatie eenvoudig, inzichtelijk en up-to-date.

3. Je accountant en je financiële afdeling hebben veel tijd nodig.

Papieren inkoopfacturen, verkoopfacturen, certificaten en projecten handmatig verwerken, repeterende processen steeds weer opnieuw handmatig uitvoeren. Het duurt verschrikkelijk lang cijfers te consolideren of cijfers uit verschillende systemen te verzamelen zoals spreadsheets en losse softwarepakketten. Een ERP-oplossing maakt dan echt het verschil.

4. Verkoop en projectleiding functioneren niet goed genoeg.

Als verkoop- en klantgegevens in verschillende systemen worden ingevoerd, is de kans groot dat er enorme problemen ontstaan bij projectleiding. Als een klant belt over de status van een project of een onderdeel ervan en je kunt niet direct een goed antwoord geven, ben je gestart met het ontwikkelen van een slechte reputatie. De juiste ERP-oplossing kan dit voorkomen en bespaart je ook enorm veel tijd.

5. Je huidige IT is te complex en tijdrovend geworden.

Het op maat implementeren van verschillende softwarepakketten, het integreren ervan, ze onderhouden en bijwerken met patches en nieuwe versies is complex, duur en kan veel hoofdpijn opleveren. Koppelingen kunnen ineens zomaar niet meer werken. Beter dan nog meer nieuwe software te kopen om zo een ineffectieve kerstboom van pakketten te hebben, is een ERP-oplossing. ERP geeft je de flexibiliteit om snel te reageren op veranderende behoeften en vragen.

Wil je meer weten over het rendement van een slimme ERP-oplossing? Neem dan contact met ons op. We weten er alles over en delen dat bijzonder graag met je. Je vindt ons via www.liemar.nl, [email protected] of +31 (0)40 248 40 41.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details