Platform over beton en staal in de bouw
De ultieme bescherming tegen corrosie
“Deze coatings hebben een hoge positie op de duurzaamheidsladder.”

De ultieme bescherming tegen corrosie

Thermoplastische coatings

Meerdere industriële branches en ook gemeentes blijven er tegenaan lopen. Hoe kunnen zij staalconstructies en metalen objecten zoals straatmeubilair, leidingen, hekwerken en andere industriële elementen duurzaam beschermen tegen de meest agressieve invloeden van buitenaf?

EUROLACKE is toonaangevend leverancier van coatings en staat, vanwege haar uitstekende technische knowhow, bekend als kennispartner op het gebied van oppervlaktebehandeling. John Theewis, directeur van EUROLACKE, herkent het bovenstaande probleem en geeft hierin advies. “Het is oplosbaar” reageert hij onmiddellijk. “De hoogwaardige thermoplastische coatings van Axalta Coating Systems (Plascoat® en Abcite®) bieden hier uitkomst.”

De langste voetgangersbrug van Australië vertoont geen spoor van corrosie.

Bescherming tegen het kustklimaat

Als voorbeeld refereert Theewis aan de Kurilpa Bridge in Brisbane, Australië. Met een lengte van 470 meter en een breedte van 6,5 meter is de Kurilpa Bridge de grootste voetgangersbrug van Australië. De brug wordt voortdurend blootgesteld aan het veeleisende zeeklimaat en aantasting van de metalen onderdelen lijkt dan onvermijdelijk. In 2011 zijn de relingen van de brug behandeld met de thermoplastische poedercoating Plascoat® van Axalta Coating Systems en vandaag de dag vertonen zij nog geen spoortje corrosie.

Ook het onderhoudsprobleem van een Zeeuwse gemeente is een goed voorbeeld. “Deze gemeente kampte al jaren met het onderhoud van haar straatmeubilair”, vertelt Theewis. “Het vertoonde roest en mosaanslag of was gewoonweg niet mooi meer. Hoe kon zij de banken, openbare verlichting en afvalbakken reconditioneren en beter beschermen tegen het kustklimaat?” Hier bracht de thermoplastische coating Abcite®X60 van Axalta Coating Systems uitkomst. Het straatmeubilair werd weer in topconditie gebracht met als gevolg lagere onderhoudskosten en een aanzienlijke verlenging van de levensduur.

Excellente eigenschappen

Abcite® & Plascoat® zijn corrosiewerend (corrosieklasse CX volgens ISO12944-6/-9) en UV- en weersbestendig. Ze zijn bijzonder plastisch, waardoor ze bestand zijn tegen krassen en slijtage. De coatings worden in één enkele laag aangebracht, hebben een extreem goede hechting en kantendekking en zijn resistent tegen vele chemische stoffen. 

Abcite toegepast op een onderdeel van de Berliner Wasserwerke.

Breed toepasbaar

Bij de ontwikkeling van de coatings staat duurzaamheid steeds voorop. Zo zijn de thermoplastische coatings vrij van oplosmiddelen, zware metalen en andere giftige stoffen. Dit verschaft de coatings een hoge positie op de duurzaamheidsladder. Het zorgt er bovendien voor dat de coatings veilig toepasbaar zijn in een brede range van toepassingsgebieden. Theewis: “Denk hierbij aan de drinkwaterindustrie, olie- en gasindustrie, scheepsbouw en offshore-industrie. De coatings worden gebruikt in de staal- en automobielindustrie, maar ook voor gebruiksvoorwerpen zoals het besproken straatmeubilair.”

Met de meest recente toevoeging aan het productgamma – Plascoat®PPA742 primer – zijn er zelfs nog meer mogelijkheden. Deze primer biedt bescherming tegen corrosie tot en met klimaatklasse C5 volgens ISO12944-6 en is geschikt om over te coaten met de Axalta Alesta® themohardende poedercoatings. Hiermee zijn de afwerkingsmogelijkheden – kleur, glans, structuur en effect – nagenoeg onbeperkt geworden.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details