Platform over beton en staal in de bouw
Diamantslijpen in een handomdraai: het nieuwe doorslijpsysteem van Metabo

Diamantslijpen in een handomdraai: het nieuwe doorslijpsysteem van Metabo

  • Dezelfde doorslijpdiepte als een grote doorslijpmachine, maar weegt slechts de helft van de in de markt gebruikelijke machines
  • Efficiënte stofafzuiging voor de bescherming van de gezondheid bij een optimaal zicht op de zaaglijn
  • Dankzij de vele veiligheidsfuncties maximale veiligheid

 

Bij doorslijp- of slijpwerkzaamheden in beton, steen of tegels ontstaat veel stof. Dat zorgt voor een vervuilde bouwplaats, is schadelijk voor de gezondheid en is bovendien verantwoordelijk voor extra slijtage van slijpschijf en motor. Wanneer bij langer gebruik ook de arm nog zwaar wordt, is dat allesbehalve aangenaam – omdat de machines meestal ca. 8 kilo wegen. De oplossing van Metabo: de lichte en sterke diamantslijper TEPB 19-180 RT CED met sterke doorslijpschijf met een diameter van 180-millimeter en stofafzuigkap. „Gezien zijn gewicht van slechts 3,5 kg zijn toepassingsspectrum en performance van de TEPB 19-180 RT CED uniek. En dankzij het open design van de stofafzuigkap heeft de gebruiker vrij zicht op de zaaglijn“, aldus Jörg Stoschus, chef van het compententiecentrum bouw en renovatie bij Metabo.

Grote capaciteit, halve gewicht

Met een vermogen van 1.900 Watt slijpt de TEPB 19-180 RT CED moeiteloos tot 55 mm diepe sneden in mineraal bouwmateriaal. Alleen de grote en eveneens nieuwe slijper TE 24-230 MVT CED met een schijfdiameter van 230 mm snijdt nog dieper. Vergeleken met de conventionele diamantslijpers weegt de TEPB 19-180 RT CED echter slechts de helft: met een gewicht van net 3,5 kg incl. afzuigkap is dit de absolute nummer 1 in de markt. „Er is tot dusver geen vergelijkbaar systeem“, volgens Stoschus. Omdat de diamantslijper bijzonder licht is en met de slanke handgreep veilig in de hand ligt, behoudt de gebruiker in elke situatie de volledige controle over zijn/haar machine.

Veilig doorslijpen met Turbo

De in de CED 180-set meegeleverde sterke diamantslijpschijf UP-T heeft vergeleken met een gebruikelijke doorslijpschijf een bijzonder grote capaciteit; er staat niet voor niets de „T“ van „Turbo“. Ook ten aanzien van de veiligheidsfuncties voldoet de TEPB 19-180 RT CED aan de zwaarste standaarden: met dodemansschakelaar, S-automatic veiligheidskoppeling en snel stoppen van de schijf zijn gebruikers in kritische situaties aan de veilige kant.

Scherpe systeemoplossingen

De diamantslijper TE 24-230 MVT CED met de 2.400 Watt sterke Marathon-motor is nog beter geschikt voor nog snellere en tot 60 mm diepe droge doorslijpsnedes – bijv. om terrasplaten op maat te slijpen. Voor een bijzonder nauwkeurige geleiding heeft de machine een metalen grondplaat met rollen. „Dat is ideaal om horizontale snedes in vlak materiaal nauwkeurig uit te voeren“, aldus Jörg Stoschus.

De universeel te gebruiken diamantslijper W 12-25 HD Set CED Plus met afzuigkap, die zonder gebruik van gereedschap kan worden gemonteerd, is de derde in het rijtje sterke diamantslijpers van Metabo. Met een schuivende snede en invalfunctie voert de compacte, 1.250 watt sterke slijper betrouwbaar tot 27 millimeter diepe snedes uit. Dankzij de metalen grondplaat met rollen kunnen lange, rechte snedes nauwkeurig worden uitgevoerd, bijv. om tegels of kabelgoten te slijpen. Om uit de vrije hand te kunnen slijpen, kan de grondplaat eenvoudig worden verwijderd.

Systematisch stofafzuigen

De stofafzuigkappen CED 180 en CED 230 zijn gemaakt van robuust aluminium persgietwerk. De doorslijpschijf kan indien nodig door de opening heen worden vervangen, daarvoor hoeft de kap eerst niet te worden verwijderd. Tijdens het werken wordt het stof door de aangesloten, vier meter lange antistatische slang rechtstreeks naar de alleszuiger afgevoerd – bijv. naar de alleszuiger ASR 35 M ACP, die dankzij de M-klasse filters optimaal geschikt zijn voor beton- en steenstof op de bouwplaats.

Stofvrij met één druk op de knop

Voor gebruikelijke haakse slijpers met een schijfdiameter van 125 millimeter is de afzuigkap CED 125 Clip een meest eenvoudige oplossing voor schoon werken. De van sterk kunststof gemaakte kap kan zonder de hulp van gereedschap op de beschermkap van de haakse slijper worden gestoken en weegt maar 100 gram. De CED 125 Clip kan met alle haakse slijpers van Metabo „made in Germany“ vanaf 2008 met 125 mm-schijf worden gecombineerd.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details