Platform over beton en staal in de bouw
Dit is dan het mailtje dat verstuurd wordt… verder zie je niks van het hele UBL gebeuren!

Dit is dan het mailtje dat verstuurd wordt… verder zie je niks van het hele UBL gebeuren!

Verder zie je niks, van het hele UBL gebeuren in LiemarX

Wat is eigenlijk UBL facturen?

Een UBL factuur is een digitale factuur in de vorm van een XML bestand. In dat bestand kan ook een pdf van de factuur zijn opgeslagen.

UBL is een afkorting voor Universal Business Language en is ontwikkeld door het Ministerie van Economische zaken. In 2009 zijn digitale facturen door de overheid gelijk gesteld aan papieren facturen. Je hoeft dus wettelijk gezien, geen facturen meer te printen of die van je leveranciers te bewaren!

Het belangrijkste voordeel:

UBL factureren scheelt héél veel handelingen in het maken van Verkoopfacturen én verwerken/boeken van Inkoopfacturen, immers je hoeft de factuur niet meer te downloaden, ergens opslaan als PDF, of in een map stoppen, moeilijk terugvinden, etc.., etc…

DUS: Tijdbesparing, minder fouten, niets meer intikken!!!

Waarom gebruik maken van UBL facturen?

Als eerste natuurlijk omdat het je tijd scheelt. Daarbij, wanneer je met je klant hebt afgesproken dat je hem een UBL factuur mag sturen (is een voorwaarde) wordt de kans op fouten in de administratie van de klant nihil. Dat hij dus sneller betaald zou ook nog kunnen!

Datzelfde geldt natuurlijk ook als jij een UBL factuur ontvangt van je leverancier.

Hoe werkt dat nu een UBL-factuur?

Om een factuur geautomatiseerd te kunnen verwerken moet die computer, nee die software wel begrijpen wat er in die factuur staat.

Een pdf is niet voor 100% betrouwbaar, niet 100% foutloos en soms niet leesbaar!

Dat is dus wel foutloos te doen in de vorm van een bestand, tenminste indien dat bestand is opgemaakt volgens een vaste afspraak die iedereen kent.

Doordat de Liemar software de gegevens exact kan herkennen hoef je die factuur niet meer handmatig te verwerken, dat doet de Liemar robot, Jobbie, voor je.

Deze factuur komt rechtstreeks in Factuur2Liemar en is direct zichtbaar als boekingsvoorstel. Dit hoef je alleen nog maar te controleren en te fiatteren voor betaling.

Dit alles zorgt voor een supersnel facturatieproces waarbij je héél veel tijd spaart.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details