Platform over beton en staal in de bouw
Divers pakket prefab betonoplossingen voor nieuwbouwproject De Ananas
Een mooi zicht op de geleverde prefab balkon- en galerijplaten.

Divers pakket prefab betonoplossingen voor nieuwbouwproject De Ananas

Daarmee bevestigt het bedrijf opnieuw alles in huis te hebben om bouwprojecten efficiënt, duurzaam en maatgericht in te vullen. “We tekenen voor het complete plaatje en zijn in staat om vanuit één hand het complete betonnen casco te verzorgen”, zegt projectleider Inge van de Weerd namens Preco. “Daarbij assisteren we vanaf het ontwerp en de productie volgens KOMO tot aan het just-in-time leveren en monteren van de benodigde prefab betonelementen op de bouw.”

Via een gevarieerd en omvangrijk diensten- en productenprogramma staat Preco voor totale ontzorging op het gebied van prefab beton. Omvat het dienstenpakket onder meer 3D engineering, levering en montage, het uitgebreide productassortiment telt uiteenlopende prefab oplossingen. Van wanden, kolommen en balken tot en met trappen en bordesplaten, balkon- en galerijplaten, kanaalplaatvloeren, T-docks en specials. En wat ook mooi is: alle producten worden met een scherp oog voor duurzaamheid in eigen fabriek vervaardigd. Zo minimaliseert Preco de uitstoot van CO2, onder andere door een minimale hoeveelheid cement aan de betonmengsels toe te voegen. Verder zet het bedrijf hoog in op slimme productieprocessen, een sterk gereduceerd energieverbruik en het continu vernieuwen en optimaliseren van de interne processen.

Een impressie van project De Ananas te Leiden.

Divers en duurzaam

De kwaliteiten en veelzijdigheid van Preco komen tijdens het nieuwbouwproject De Ananas in Leiden prima tot uiting. “Het betreft hier de bouw van een 374 appartementen tellend complex dat op het voormalige veilingterrein aan de Lammenschansweg nabij het bruisende stadscentrum van Leiden in drie fases wordt gerealiseerd”, ontvouwt Van de Weerd het project. “Als de bouw van de plandelen Arvensis, Bromelia I, Bromelia II en Viridis in 2022 een feit is, is De Ananas een fantastische en tegelijk duurzaam getinte plek om te wonen en te ontspannen.” Zo wordt het hart van De Ananas voorzien van een centrale binnentuin en kunnen de bewoners straks gebruikmaken van bijzondere voorzieningen, waaronder horeca-, winkel- en parkeerfaciliteiten. Maar ook op het duurzaamheidsfront scoort De Ananas. Alle woningen worden gasloos gebouwd en voorzien van een warmtepompsysteem voor koeling en verwarming. Op het dak worden zonnepanelen gelegd.

De prefab balkon- en galerijplaten worden gemonteerd op de bouw.​​​​​​

Uitdaging

De voor De Ananas benodigde prefab betoncomponenten worden niet alleen door Preco geproduceerd, ook het ontwerp en het transport richting de Leidse binnenstad liggen op het bord van de totaalleverancier. Van de Weerd licht toe: “In mei 2020 hebben we de opdracht gekregen om in drie afzonderlijke fases tot en met 2022 verschillende prefab producten te leveren. Het gaat hierbij in totaal om 321 balkonplaten, 80 galerijplaten, 75 consoles en 3.000 vierkante meter wandelementen voor de liftkern en rooftop. Een klus die niet alleen vanwege de omvang ervan bijzonder is, het is ook een uitdaging om de leveringen binnen een behoorlijk lang tijdsbestek just-in-time uit te voeren. En dat heeft alles te maken met het feit dat hier sprake is van een groot project, dat op een relatief klein grondoppervlak wordt gerealiseerd. Maar ook die hobbel gaan we nemen, dat is ons wel toevertrouwd.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details